Gedichtendag gaat over de grens

Op donderdag 28 januari 2010 vieren heel Nederland en Vlaanderen Gedichtendag. Het thema voor deze 11de editie is Over de grens. Scholen, bibliotheken en culturele instellingen organiseren tal van poëzieactiviteiten, zoals dicht- en voordrachtwedstrijden en optredens van dichters.

Poëziefeest
Gedichtendag is hét poëziefeest in Vlaanderen en Nederland. Ieder jaar op de laatste donderdag van januari staat de poëzie een dag lang in het zonnetje. Meer dan 400 scholen, bibliotheken, culturele instellingen, bedrijven en particulieren zullen tal van poëzie-activiteiten organiseren. Stichting Lezen en Poetry International staan in voor de algemene coördinatie.

Thema
Het thema van aanstaande Gedichtendag is Over de grens. Of dat nu gaat over een geografische grens, een grens van fatsoen, een taalgrens of de grens van de kunstvorm,  poëzie is constant in beweging. Die unieke mobiliteit wil Gedichtendag 2010 extra onder de aandacht brengen.

[Bron: Villakakelbont]

Lees ook:Donderdag Gedichtendag
Lees ook:Fries schrijft Gedichtendagbundel
Lees ook:Dag van de Cultuureducatie
Lees ook:IFLA-conferentie
Lees ook:Vlaamse Jeugdboekenweek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>