Poëzieweek 2015 van start

Vandaag is het Nationale Gedichtendag en dat betekent ook dat de Poëzieweek van start is gegaan. Van 29 januari tot en met 4 februari zal er overal in Nederland en België extra aandacht worden besteed aan poëzie. Het thema is dit jaar: met zingen is de liefde begonnen. Ook voor kinderen zijn er weer leuke activiteiten.

In het Kinderboekenmuseum in Den Haag is er de tentoonstelling Papiria, waar je grappige en mooie dichtregels tegenkomt. Ook kun je daar in het Verhalenlab gedichten maken. De tentoonstelling is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Op zondag 1 februari is er ook een workshop met de titel ‘Maak je eigen beeldgedicht’. Je kunt dan een bekend versje kiezen en daarover een kunstwerk maken. Hiervoor stelt het museum stiften, scharen en tijdschriften beschikbaar.

Daarnaast organiseert het Kinderboekenmuseum op 1 februari een speciale voorstelling met de titel ‘Kat in ‘t bakkie… rijmen is een makkie!’ van de Bende van 4. De voorstelling bestaat uit een mix van poëzie en kinderpop en is een “muzikale reis door het leven”. De band vertelt over prille verliefdheid, diep verlies, angst en euforie. De Bende van 4 bestaat uit dichter Hans Kuyper (gitaren en zang) en Inigo Grimbergen (slagwerk), Mattie Poels (toetsen en zang) en Michiel Pos (gitaren, blaasinstrumenten en zang).

In Apeldoorn zal de stadsdichter Hanz Mirck op 31 januari tijdens de workshop ‘Zing mijn zinnen’ jonge dichters in spe (van ongeveer 11 tot 14 jaar) leren hoe ze een gedicht schrijven. In Bergen NH worden kinderworkshops gegeven in Kranenburgh waar kinderen van 7 tot en met 14 jaar een ‘spreuktegel’ kunnen maken.

Lees ook:Poëzieweek 2016 van start
Lees ook:Komt jouw boek tot leven?
Lees ook:Het geheim van de bevroren boerderij – Hans Kuyper
Lees ook:Annie en Kikker in Kinderboekenmuseum
Lees ook:Kikkertiendaagse

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>