Libris top tien kinderboeken week 13

librisDe Libris top tien kinderboeken is wekelijks te zien op Kinderboeken.blog.nl. Deze week zijn Fantasia III, Reis om de wereld in 80 dagen en De avonturen van Odysseus gestegen. Marcelo en de echte wereld is gezakt naar plaats 8. Eclips en Percy Jackson en de bliksemdief zijn terug in de top tien. En een nieuwe binnenkomer op plaats 10: Jip en Janneke.

1. Dat heb ik weer! 3van Carry Slee
Als Britt heeft het eindelijk goed voor elkaar. Ze gaat met Dave, de knapste en liefste jongen van haar school, met wie ze ook de hoofdrol speelt in een nieuwe bioscoopfilm. En de band Crazy Ontbijtkoek, waarvan ze manager is, begint succes te hebben. Oké, haar vader staat op het punt naar Japan te emigreren, haar moeder is meer dan ooit verliefd op Blok Geitensok, de grootste loserleraar ever, en er doen gemene roddels de ronde over Noah, met rampzalige gevolgen voor Crazy Ontbijtkoek. En wat doet de superknappe Melanie de hele tijd in de buurt van Dave? Voor Britt het weet, zit ze tot over haar oren in de problemen. Hoe redt ze zich hier nu weer uit?

Dat heb ik weer! Crazy ouders, mega misverstanden en een valse gossip queen is het derde deel over het leven van publiekslieveling Britt. Evenals de eerste twee delen bevat dit boek testjes die de lezer zelf kan maken en grappige blogs van Britt.
Dat heb ik weer! / 3
Dat heb ik weer! / 3
Carry Slee

2. De Grijze jager 8 De koning van Clonmel van John Flanagan
Als Will op de jaarlijkse bijeenkomst van de Grijze Jagers arriveert, blijkt zijn grote vriend en mentor afwezig te zijn. Halt is op onderzoek in het westen van het rijk en als hij uiteindelijk terugkomt, heeft hij slecht nieuws. Er heerst onrust in Hibernia en die onrust dreigt over te slaan op Araluen. Een kwaadwillige religieuze sekte, waarvan de leden zichzelf de Buitenstaanders noemen, probeert er aan de macht te komen. Vijf van de zes koninkrijken van Hibernia zijn al ondermijnd. Het zesde koninkrijk, Clonmel, loopt nu gevaar.
Halt, Will en Arnaut gaan op pad om de orde te herstellen. Kunnen de geheimen uit Halts verleden hen helpen bij hun missie?
Grijze Jager 8 De koning van Clonmel
Grijze Jager 8 De koning van Clonmel
John Flanagan

3. Fantasia III van Geronimo Stilton
Eindelijk is het zover! Dit voorjaar (in april om precies te zijn) verschijnt het verslag van mijn langverwachte derde avontuur in Fantasia.
De regenboogdraak komt mij opnieuw halen om Florina, de feeënkoningin, te redden uit de gemene klauwen van de heks Strega (jullie kennen haar nog uit mijn eerste twee Fantasia avonturen). Strega heeft Florina ontvoert en nu lijdt heel Fantasia onder een alsmaar voortdurende ijskoude winter. BRRR…
Ik aarzel geen moment en laat mij door de regenboogdraak meenemen naar het Rijk der Kabouters, waar ik gelukkig mijn oude vrienden van de Fantasiaclub weer ontmoet. Samen gaan we op weg om Florina te zoeken. We hebben van Boletus, de koning van de kabouters, een heel bijzonder kompas meegekregen om ons te helpen onze weg te vinden. Maar die weg voert ons langs de vreselijkste plekken: het Rijk der Nachtmerries bijvoorbeeld, of wat dacht je van de Vuurspuwende Vulkaan of het gevecht tegen de Ring van Licht? Uiteindelijk moet ik het opnemen tegen Strega zelf in een bloedstollend duel, terwijl we op draken vliegen!
Net als in het eerste deel van Fantasia kan je onze avonturen niet alleen lezen, maar ook ruiken. Op acht plekken in het boek zit een `kras en ruik’
pagina verstopt, met geuren in alle soorten: soms verrukkelijk en verleidelijk maar soms ook walmend en stinkend.
Fantasia III
Fantasia III
Geronimo Stilton

4. Eclips – Stephenie Meyer
‘Bella?’ Achter me hoorde ik Edwards zachte stem. Hij trok me meteen in zijn armen en kuste me opnieuw. Deze kus maakte me bang. Er zat te veel spanning in, zijn lippen drukten te vurig tegen de mijne – alsof hij bang was dat we nog maar weinig tijd hadden. Seattle wordt geplaagd door een serie mysterieuze moorden. Vampier Victoria zint nog steeds op wraak. Ze lijkt niet te stoppen. Bella is in groot gevaar. Daarnaast kampt Bella met een levensgroot dilemma. Ze moet kiezen tussen haar liefde voor Edward en haar vriendschap met Jacob. Door deze beslissing dreigt de eeuwenlange strijd tussen vampiers en weerwolven weer op te laaien. Na haar eindexamen staat ze voor nóg een keuze, de belangrijkste in haar leven: die voor het leven, of voor de dood. Eclips is het langverwachte vervolg op de wereldwijde bestsellers Twilight en Nieuwe maan en is het derde deel in het passionele en meeslepende liefdesverhaal van Bella en Edward.
Eclips
Eclips
Stephenie Meyer

5.Raad eens hoeveel ik van je hou van S. MacBratney
Hazeltje de Grote Haas houden vreselijk veel van elkaar.
Maar hoeveel precies – dat is niet makkelijk te meten!
Raad eens hoeveel ik van je hou
Raad eens hoeveel ik van je hou
Sam MacBratney & A. Jeram

6. De reis om de wereld in 80 dagen van Geronimo Stilton
De reis om de wereld in 80 dagen (geschreven door Jules Verne) is een geweldig avontuur dat begint in Londen. Daar wedt Phileas Fogg, een gentlemuis, met zijn beste vrienden dat hij in 80 dagen om de wereld kan reizen. Het verhaal speelt in 1872, dus er bestonden nog geen vliegtuigen en supersnelle treinen! Vandaar dat niemand gelooft dat het hem zal lukken. Phileas gaat op weg met zijn bediende Passepartout. Hij reist naar Egypte, naar India, naar Hong Kong, naar San Francisco en ga zo maar door. Dat doet hij per zeilschip, stoomtrein, olifant en stoomboot. Onderweg wordt hij gehinderd door detective Fix, die denkt dat hij een bank heeft beroofd, en ontmoet hij ook de beeldschone Indiase prinses Auda (bijna net zo mooi als Patty, en dat wil wat zeggen) Zou het hem lukken op tijd weer terug te zijn in Londen?
De reis om de wereld in 80 dagen
De reis om de wereld in 80 dagen
Geronimo Stilton

7. De avonturen van Odysseus van Geronimo Stilton
Het was een dag als alle andere toen Benjamin, mijn lievelingsneefje, me opeens vroeg: ‘Oom Geronimo, wie is Odysseus?’
Ik kon mijn oren niet geloven… Benjamin was nieuwsgierig naar Odysseus, mijn lievelingsheld en de hoofdrolspeler in een heel oude, Griekse sage boordevol spannende avonturen, waarvan je snorharen overeind gaan staan!
Hierdoor kreeg ik een muizenissig idee: waarom zou ik jullie niet allemaal het ongelooflijke verhaal van Odysseus vertellen?
Ga mee op een legendarische reis over woeste oceanen en dwars door onbekende landen, waar monsterlijke wezens, listige verraders en levensgevaarlijke situaties op ons wachten…
De avonturen van Odysseus
De avonturen van Odysseus
Geronimo Stilton

8. Marcelo en de echte wereld van Francisco X. Stork
Marcelo Sandoval hoort muziek in zijn hoofd. Hij woont in een boomhut en onthoudt de meest bizarre feiten en details. Niet bepaald de gemiddelde zeventienjarige, zou je denken…
Wie een labeltje op hem wil plakken, noemt Marcelo een Aspergerpatiënt. Niet dat hij dat zelf zo ziet, maar hij weet dat veel mensen het prettiger vinden om een buitenstaander zoals hij in een hokje te plaatsen. Marcelo is zelf helemaal tevreden met zijn bestaan. Hij verheugt zich op de zomervakantie, waarin hij maandenlang voor zijn geliefde paarden kan zorgen.

Tenminste… dat denkt hij. Zijn vader heeft andere plannen met hem. Hij vindt het tijd worden dat Marcelo kennismaakt met de échte wereld en heeft een zomerbaantje voor hem geregeld in de postkamer van zijn advocatenkantoor.
Marcelo heeft weinig keus en gaat met tegenzin aan de slag. Maar dan ontdekt hij dat zijn vader een bedrijf verdedigt dat autovoorruiten maakt die niet deugen: al tientallen mensen zijn er zwaar door gewond geraakt, waaronder een
meisje van Marcelo’s eigen leeftijd.

Voor het eerst wordt Marcelo geraakt door het lot van een ander mens. Hij staat voor de moeilijkste keuze in zijn leven. Moet hij doorgaan met zijn werk alsof hij nergens iets van weet, of met beide benen in de echte wereld stappen en tegen zijn vaders rechtszaak ingaan?
Marcelo 2e halve boek
Marcelo 2e halve boek
Stork, F.X.

9. Percy Jackson en de bliksemdief – Rick Riordan
Percy Jackson staat op het punt om van school getrapt te worden. Alweer… En dat is nog maar zijn kleinste zorg. Want hij ontdekt dat hij de nakomeling is van een Griekse god. Als de bliksemschicht van Zeus wordt gestolen hebben Percy en zijn vrienden tien dagen de tijd om zijn onschuld te bewijzen en de oorlog op de Olympus tot bedaren te brengen. Riordan pakt de lezer beet vanaf de eerste pagina en weet een spectaculair avontuur neer te zetten vol Griekse goden, mythologische monsters en een echte held die nu al miljoenen lezers over de gehele wereld weet te boeien.
Lightning Thief (filmeditie)Lightning Thief (filmeditie)-

10. Jip en Janneke - Annie M.G. Schmidt en Fiep Westendorp
In dit boek zijn alle verhaaltjes uit Jip en Janneke 1 tot en met 5 opgenomen. Een echte must-have!
Jip en Janneke
Jip en Janneke
Annie M.G. Schmidt

Lees ook:De fenomenale reis (Fantasia IX) – Geronimo Stilton
Lees ook:Lang Leve Fantasia – Geronimo Stilton
Lees ook:Libris top tien kinderboeken week 11
Lees ook:Libris top tien kinderboeken week 12
Lees ook:De grote Geronimo Stilton omnibus – Geronimo Stilton

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>