Libris top tien kinderboeken week 10

librisDe Libris top tien kinderboeken is wekelijks te zien op Kinderboeken.blog.nl. De Libris top tien is ten opzichte van vorige week sterk veranderd. Een aantal nieuwe titels zijn de Libris top tien binnengekomen.

1. De Grijze jager 8 De koning van Clonmel van John Flanagan
Als Will op de jaarlijkse bijeenkomst van de Grijze Jagers arriveert, blijkt zijn grote vriend en mentor afwezig te zijn. Halt is op onderzoek in het westen van het rijk en als hij uiteindelijk terugkomt, heeft hij slecht nieuws. Er heerst onrust in Hibernia en die onrust dreigt over te slaan op Araluen. Een kwaadwillige religieuze sekte, waarvan de leden zichzelf de Buitenstaanders noemen, probeert er aan de macht te komen. Vijf van de zes koninkrijken van Hibernia zijn al ondermijnd. Het zesde koninkrijk, Clonmel, loopt nu gevaar.
Halt, Will en Arnaut gaan op pad om de orde te herstellen. Kunnen de geheimen uit Halts verleden hen helpen bij hun missie?
Grijze Jager 8 De koning van Clonmel
Grijze Jager 8 De koning van Clonmel
John Flanagan

2. Iep ! van Joke van Leeuwen
Op een dag ziet Warre onder een struik iets vreemds liggen. Hij weet niet of het een vogel is in de vorm van een meisje, of een meisje in de vorm van een vogel. Hij neemt het wezentje mee naar huis. Zijn vrouw Tine wil het houden, alsof het haar eigen kind is. Maar het heeft vleugels…
Iep ! filmeditie
Iep ! filmeditie
J. van Leeuwen

3. Gonnie & vriendjes van Olivier Dunrea
Alle gansjes hebben zich verstopt en Gonnie gaat hen zoeken. Gijsje, Bo en Eddie heeft ze zo gevonden, maar waar zou Ollie nu toch zitten? In de boot? Tussen de appels? Of toch onder de bloempot? Een boek met flapjes om achter te kijken, wieltjes om aan te draaien, stofjes om aan te voelen, schuifjes om aan te trekken en duwen, en zelfs een ‘wrijf-en-ruik’-plekje. En als het boek uit is kun je het uitvouwbare bordspel achterin spelen, geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar, om nog eens goed te oefenen met voorzetsels als ‘in’, ‘tussen’ en ‘onder’.
Gonnie&Vriendjes-Zoek en vind
Gonnie&Vriendjes-Zoek en vind
Olivier Dunrea

4. Fantasia - Geronimo Stilton
Een boek waar een luchtje aan zit! Dromen jullie nooit over reizen in het fantastische Fantasia? Over heksen, zeemeerminnen, aardmannetjes en feeën ontmoeten…Maar ook eenhoorns, trollen en weerwolven…Of een ritje maken op de rug van een regenboogdraak? Zullen we samen naar Fantasia gaan? Ga maar zitten en hou je goed vast! We vertrekken!!! Een spectaculair, mega-dik deel in de Geronimo Stilton-reeks. Volledig in kleur en met acht ‘kras en ruik’ verrassingen variërend van rozengeur tot zweetvoeten. Elke Geronimo liefhebber moet dit boek in huis hebben.
Fantasia
Fantasia
Geronimo Stilton

5. Het dikke verjaardagsboek van Dikkie Dik van J. Boeke
De 30 mooiste verhalen van Dikkie Dik in een spetterend omslag
Voor de ongelooflijke prijs van € 14,95

Ter ere van de 30ste verjaardag van Dikkie Dik hebben we de dertig mooiste Dikkie Dik-verhalen gebundeld in een superdik boek van maar liefst 192 bladzijden. De grote platen maken het boek zeer geschikt om voor te lezen. Maar het meest bijzondere aan dit jubileumboek is het omslag: niemand zal voorbijlopen aan het spectaculaire hologram, waarop we Dikkie Dik in en uit een hangmat zien klauteren.
Het dikke verjaardagsboek van Dikkie Dik
Het dikke verjaardagsboek van Dikkie Dik
Jet Boeke & Arthur van Norden

6. Zilvertand – Paul van Loon
Dolfje heeft het naar zijn zin bij Timmie thuis. En alle kippen in de buurt leven nog. Maar op een avond komt er een bezoeker. Hij heeft een nare brief. Daarin staat dat Dolfje meemoet. Dolfje mag niet bij Timmie en zijn ouders blijven. Opa weerwolf is ongerust. Hij herkent de beruchte oom Zilvertand…
Zilvertand
Zilvertand
Paul van Loon

7. De grijze jager 1 De ruines van Gorlan van John Flanagan
Will is klein voor zijn leeftijd, maar razendsnel en niet dom. Zijn hele leven heeft hij ervan gedroomd om ridder te worden, net als zijn vader, die hij nooit heeft gekend. Hij is dan ook hevig teleurgesteld als hij afgewezen wordt voor de krijgsschool van kasteel Redmont. In plaats daarvan wordt hij toegewezen aan Halt, de mysterieuze Grijze Jager wiens grootste talent lijkt te zijn dat hij zich onopvallend door het rijk kan verplaatsen. Met enige weerzin leert Will om de geheime wapens van de Grijze Jagers te gebruiken: pijl en boog, een onopvallende camouflagecape en een eigenwijze kleine pony. Ook al verlangt Will hevig naar een zwaard en een stoer strijdpaard, als hij samen met Halt op een geheime missie gaat om de moord op de koning te voorkomen, komt hij erachter dat de wapens van de Grijze Jagers zo slecht nog niet zijn… De ruïnes van Gorlan is het eerste deel in de Grijze Jager-serie over Will en zijn vrienden van kasteel Redmont. Lees ook het tweede deel: De brandende brug.
De ruines van Gorlan
De ruines van Gorlan
John Flanagan

8. Eclips – Stephenie Meyer
‘Bella?’ Achter me hoorde ik Edwards zachte stem. Hij trok me meteen in zijn armen en kuste me opnieuw. Deze kus maakte me bang. Er zat te veel spanning in, zijn lippen drukten te vurig tegen de mijne – alsof hij bang was dat we nog maar weinig tijd hadden. Seattle wordt geplaagd door een serie mysterieuze moorden. Vampier Victoria zint nog steeds op wraak. Ze lijkt niet te stoppen. Bella is in groot gevaar. Daarnaast kampt Bella met een levensgroot dilemma. Ze moet kiezen tussen haar liefde voor Edward en haar vriendschap met Jacob. Door deze beslissing dreigt de eeuwenlange strijd tussen vampiers en weerwolven weer op te laaien. Na haar eindexamen staat ze voor nóg een keuze, de belangrijkste in haar leven: die voor het leven, of voor de dood. Eclips is het langverwachte vervolg op de wereldwijde bestsellers Twilight en Nieuwe maan en is het derde deel in het passionele en meeslepende liefdesverhaal van Bella en Edward.
Eclips
Eclips
Stephenie Meyer

9. Fantasia 2 De speurtocht naar het geluk - Geronimo Stilton
Lieve knaagdiervrienden, reis met mij mee door FANTASIA in dit gi-ga-geweldige avontuur. In opdracht van de feeënkoningin, Florina de Fleur, moet de FANTASIA CLUB op zoek naar het Hart van Geluk. Op onze speurtocht doorkruisen we het rijk van de orken, waar ik de schatkaart moet zien te bemachtigen. Dan gaan we naar Luilekkerland, waar ik bijna de rest van mijn leven moet blijven! Ik speel schaak in het Speelgoedparadijs en lijd vreselijk honger in Glitterland. Onderweg worden we achtervolgd door de Koning van de Vleermuizen en de heksen zijn ook weer van de partij. Volg mij maar en dan zullen jullie het ook ontdekken! Dit is een heel speciaal boek…met de geur van chocola! Wrijf over de Chocoladeschat van Koningin Koot Doortje, die je vindt op pagina 171 en ruik eraan: heerlijk!
Fantasia / 2 De speurtocht naar het geluk
Fantasia / 2 De speurtocht naar het geluk
Geronimo Stilton

10. Percy Jackson en de bliksemdief – Rick Riordan
Percy Jackson staat op het punt om van school getrapt te worden. Alweer… En dat is nog maar zijn kleinste zorg. Want hij ontdekt dat hij de nakomeling is van een Griekse god. Als de bliksemschicht van Zeus wordt gestolen hebben Percy en zijn vrienden tien dagen de tijd om zijn onschuld te bewijzen en de oorlog op de Olympus tot bedaren te brengen. Riordan pakt de lezer beet vanaf de eerste pagina en weet een spectaculair avontuur neer te zetten vol Griekse goden, mythologische monsters en een echte held die nu al miljoenen lezers over de gehele wereld weet te boeien.
Lightning Thief (filmeditie)Lightning Thief (filmeditie)-

<strong>1. <em>Zilvertand </em>– Paul van Loon</strong>

Dolfje heeft het naar zijn zin bij Timmie thuis. En alle kippen in de buurt leven nog. Maar op een avond komt er een bezoeker. Hij heeft een nare brief. Daarin staat dat Dolfje meemoet. Dolfje mag niet bij Timmie en zijn ouders blijven. Opa weerwolf is ongerust. Hij herkent de beruchte oom Zilvertand…

Leeftijdsadvies: 7+

<a href=”http://clk.tradedoubler.com/click?a=1779116&amp;p=67859&amp;g=17297694&amp;epi=1001004006871053&epi2=kinderboeken&epi2=kinderboeken″ target=”_BLANK”><img src=”http://www.Bol.com/imgbase0/imagebase/thumb/FC/3/5/0/1/1001004006871053.jpg” border=”0″ alt=”Zilvertand” />

Zilvertand

Paul van Loon

</a><!–

Lees ook:Libris top tien kinderboeken week 11
Lees ook:Libris top tien kinderboeken week 8
Lees ook:Libris Top tien Kinderboeken
Lees ook:De slag op de Heckingse Heide (De Grijze Jager – De vroege jaren 2) – John Flanagan
Lees ook:Lang Leve Fantasia – Geronimo Stilton

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>