De slag op de Heckingse Heide (De Grijze Jager – De vroege jaren 2) – John Flanagan

De slag op de Heckingse Heide is het tweede deel van de serie ‘De Grijze Jager – De vroege jaren’ van John Flanagan. ‘De vroege jaren’ vertelt over de tijd dat Halt en Crowley, de beroemdste Grijze Jagers van het korps, nog jongemannen waren. 

Voordat ze hun sporen verdiend hadden als onvolprezen leiders van het Jagerkorps, waren de jonge Halt en Crowley al vastbesloten om de wereld te verbeteren. In dit tweede deel van de spannende voorgeschiedenis van de Grijze Jager-reeks draait alles om strategie en tactiek en leren we hoe Halt de beroemdste van alle Grijze Jagers is geworden.

Nu hij zijn straf voor hoogverraad is ontlopen, verzamelt Morgarath een leger woeste Wargals om de pas gekroonde koning Duncan te verslaan. Halt bereidt zich voor op een bijna onmogelijke taak: hij moet de vijand bespioneren en daarvoor moet hij de kliffen van de Bergen van Nacht en Regen beklimmen, iets wat volgens iedereen ondoenlijk is. Het lukt Halt dit waagstuk te volbrengen, en bij de veldslag die daarop volgt wordt het lot van het koninkrijk Araluen beslist.

Titel: De slag op de Heckingse Heide
Serie en deel: De Grijze Jager – De vroege jaren 2
Auteur: John Flanagan
Uitgeverij: Gottmer
ISBN: 9789025766030
Voor kinderen vanaf 10 jaar.

Lees ook:Het toernooi van Gorlan (De Grijze Jager – De vroege jaren 1) – John Flanagan
Lees ook:De Grijze Jager 11 De verloren verhalen – John Flanagan
Lees ook:De Grijze Jager 8 – De koning van Clonmel
Lees ook:Kinderboekenpanel DWDD kiest beste kinderboek van het jaar 2016
Lees ook:Voor alle fans: De Grijze Jager dag 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>