Leespluim juli 2016: Tijs en de eenhoorn – Imme Dros

De KIDDO Leespluim van de maand juli 2016 gaat naar Tijs en de eenhoorn van Imme Dros, een prentenboek over een eenhoorn dat nergens bij hoort totdat hij Tijs ontmoet, die na een verhuizing is weggelopen.

Hij heeft heimwee naar zijn oude huis en wil terug. De eenhoorn en Tijs gaan samen op zoek naar het oude huis aan zee. De kleurrijke illustraties maken het verhaal tot een boeiende en kleurrijke ontdekkingstocht.

De jury over het boek: “Een prachtig verhaal dat zo sterk is dat het ook zonder tekeningen zijn zeggingskracht overbrengt. Een verhaal dat vragen oproept als bestaat iets als je het niet kan zien, maar wel kunt tekenen.”

“En de tekeningen vullen het verhaal aan en vertellen natuurlijk ook een verhaal. We zien Chagall-achtige schilderingen van de eenhoorn die voortdurend van kleur en grootte verandert en al op zoek lijkt naar Tijs.”

“Een prachtig kerkinterieur, impressies van een stad  waar niemand let op een jongetje met een beer en een eenhoorn, Tijs die opgesloten in zijn wanhoop en verdriet in het park zit,  de eenhoorn die zijn bestaansrecht blijft bewijzen.  Een verhaal en illustraties met veel lagen dat jonge kinderen echt zal raken en waar ze lang over door kunnen praten, denken en tekenen.”

Titel: Tijs en de eenhoorn
Auteur: Imme Dros
Uitgeverij: Querido Kinderboek
ISBN: 9789045118444
Voor kinderen vanaf 4 jaar.

Lees ook:Tijs en de eenhoorn – Imme Dros
Lees ook:Thornhill – Pam Smy
Lees ook:Het grote avonturenboek van Roosje
Lees ook:Klassieker: Annetje Lie in het holst van de nacht – Imme Dros
Lees ook:Zoveel als de wereld hou ik van jou – Imme Dros en Harrie Geelen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>