Middernacht, als de monsters komen – Victor Spoormaker & Bouwien Jansen

Middernacht, als de monsters komen van slaaponderzoeker Victor Spoormaker en journalist-auteur Bouwien Jansen gaat over de zevenjarige jongen Leo, die last heeft van nachtmerries. Met schitterende illustraties van Alette Straathof.

“Zet hardloopschoenen naast je bed!’, “Drink warme melk!’, “Kijk geen enge tv-programma’s meer!’ Leo heeft last van nachtmerries, en iedereen geeft hem goede raad. Oma, papa, juf. Maar niks helpt. Op zijn donkere zolderkamer wordt hij elke nacht achtervolgd door spoken, monsters en wilde beesten.

Als hij echt álles heeft geprobeerd, gaat hij op onderzoek uit in de bibliotheek. Daar vindt hij een boek over een oude stam in Maleisië. Zij wisten hoe je enge dromen te lijf kunt gaan. Zou het Leo ook gaan lukken…?

Met achter in het boek extra informatie voor kinderen en hun ouders over nachtmerries en wat je ertegen kunt doen. Auteur Victor Spoormaker promoveerde op het thema nachtmerries aan de Universiteit Utrecht en werkt als slaaponderzoeker aan het Max Planck Instituut in München.

Titel: Middernacht, als de monsters komen
Auteur: Victor Spoormaker & Bouwien Jansen
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789024578962
Voor kinderen vanaf 7 jaar.

Lees ook:Merel Jansen en de verboden stad (Merel Jansen 2) – Will Mabbitt
Lees ook:De nachtmerries van Loes (Gouden Boekje) – Loes Riphagen
Lees ook:Merel Jansen en het einde der tijden (Merel Jansen 3) – Will Mabbitt
Lees ook:Sven en zijn rat en de dief in de nacht
Lees ook:Niet wat jij denkt – Jiami

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>