Sven en zijn rat en de dief in de nacht

Sven en Meneer Jansen ontdekken een vreemde man in de schuur… wie is die vreemde man? Sven en zijn rat en de dief in de nacht geschreven door Marit Nicolaysen! Een leuk cadeau voor onder de kerstboom.

Sven en zijn familie gaan kerst vieren bij tante Gro, die op een boerderij woont met haar vriendin Alice. Alice is doodsbang voor ratten en wil liever niet dat Sven zijn rat meeneemt. Natuurlijk neemt Sven Meneer Jansen wél mee. Omdat Alice niet wil dat Meneer Jansen in het huis komt, besluit Sven samen met hem in de schuur te gaan slapen.

Net als ze in de slaapzak willen kruipen, hoort Sven een vreemd geluid en ziet hij een man. Wie is die vreemde man? Hij ziet eruit als de kerstman, maar aardig is hij niet. En plotseling is Meneer Jansen ook nog kwijt en duikt er een enge kat op. Wat nu? Hoe komt Sven erachter wie die man is, en zou hij Meneer Jansen nog terugvinden?

De Sven en zijn rat-boeken zijn enorm populair in Noorwegen. Ook de films, gebaseerd op de boeken, zijn er ongeëvenaard succesvol. In Nederland zijn zes boeken over Sven en zijn rat verschenen. Lemniscaat heeft nu een eenmalige waanzinnige kerstaanbieding: tot 1 januari kost Sven en zijn rat en de dief in de nacht € 9,50.

Leeftijdsadvies 6+
Aantal pagina’s: 92
Verschijnt november 2008

* Boeken winnen? Kijk onder de categorie winnen welke acties momenteel lopen *

 

 

 

Lees ook:Marit Nicolaysen
Lees ook:Houd de dief! – Elsbeth de Ruiter
Lees ook:Alles is inktvis – Twiggy Bossuyt
Lees ook:Boektrailer: Zoektocht door de nacht – Niels Rood
Lees ook:Nachtelijk avontuur bij Stonehenge

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>