Voor dat geheim ben ik te klein – Ilona Lammertink

Praten over misbruik, daarover gaat het nieuwe boek van Ilona Lammertink: Voor dat geheim ben ik te klein. Om misbruik bespreekbaar te maken, gebruikt integratief kindertherapeute Ilona Lammertink de woorden van de kinderen zelf.

Joost kan al goed geheimpjes bewaren. Dat hij grote broer wordt bijvoorbeeld, of wat ze in de klas voor Vaderdag hebben geknutseld. Maar Joost ontdekt dat niet alle geheimen leuk zijn.

Op een avond komt Frank babysitten. Als Frank Joost in bad zet, doet hij iets wat Joost echt niet leuk vindt. ‘Dit mag je nooit aan iemand vertellen, ook niet aan je papa en mama. Dit spelletje is ons geheim!’ zegt Frank dreigend.

Joost gehoorzaamt bang, maar ‘s avonds in zijn bedje snikt hij zacht: ‘Voor dat geheim ben ik te klein.’ Gelukkig hebben mama en papa al snel in de gaten dat er iets gebeurd is. En dan vertelt Joost hen alles…

Helaas komen jonge kinderen soms in aanraking met seksuele intimidatie of seksueel misbruik. De daders oefenen vaak druk uit op het slachtoffer om met niemand te praten over ‘dat geheim’. Dit boek kan de opmaat zijn naar openheid, naar verwerking van en voorlichting over dit gevoelige onderwerp.

Titel: Voor dat geheim ben ik te klein
Auteur: Ilona Lammertink
Uitgeverij: Clavis
ISBN: 9789044826487
Voor kinderen vanaf 6 jaar.

Lees ook:Mijn papa is op jouw mama – Ilona Lammertink
Lees ook:Mijn lieve vergeetopa – Ilona Lammertink
Lees ook:Doe niet zo tuttig! – Ilona Lammertink
Lees ook:Stoute ikke – Ilona Lammertink
Lees ook:Ik mis je, mams! – Frank Pollet & Moniek Vermeulen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>