Het grote voorleesboek voor rond de 6 jaar

Vorige maand werd Het grote voorleesboek voor rond de 5 jaar besproken op deze blog, maar inmiddels is er ook voor 6-jarigen een prachtig voorleesboek met verhalen van diverse auteurs op de markt gebracht door Uitgeverij Ploegsma.

Ook deze versie is weer dik; het voorleesboek bestaat uit 240 pagina’s leesplezier. Als je zes bent, dan ben je al best groot! Het kleuterleventje is voorbij, het échte werk begint. In deze bundel zijn alle belangrijke en herkenbare momenten in het leven van een zesjarige verzameld.

Van tanden wisselen tot de eerste echte grote kinderfiets. Maar ook versjes, sprookjes en dierenverhalen ontbreken niet. Met bestaande én gloednieuwe verhalen van onder andere Paul van Loon, Paul Biegel, Jacques Vriens, Carry Slee en Astrid Lindgren. Er zal ook nog een boek voor 7-jarigen verschijnen.

Volgens de Stichting Lezen is voorlezen heel belangrijk. In de eerste levensjaren wordt namelijk de basis gelegd voor lezen en leesplezier. Kinderen die van jongs af aan zijn voorgelezen, zijn gemotiveerd om te leren lezen, ze blijken taalvaardiger te zijn, begrijpen teksten beter en hebben meer succes op school dan kinderen die niet of heel weinig zijn voorgelezen.

Titel: Het grote voorleesboek voor rond de 6 jaar
Auteur: Diverse auteurs
Uitgeverij: Ploegsma
ISBN: 9789021673516
Voor kinderen rond de 6 jaar.

Lees ook:Het grote voorleesboek voor rond de 5 jaar
Lees ook:Het grote voorleesboek voor rond de 7 jaar
Lees ook:Het grote voorleesboek voor rond de 4 jaar
Lees ook:Het grote griezelboek
Lees ook:Het grote voorleesboek voor rond de 3 jaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>