Vast – Oliver Jeffers

Geweldig. Dit meesterlijke, hilarische prentenboek begint als Fred zijn vlieger vast komt te zitten in een boom. En hoe los je dat op? Ja, natuurlijik, door er dingen naartoe te gooien.

Eerst gooit Fred zijn ene lievelingsschoen de boom in, dan de andere, Mies de poes, een ladder, een verfblik. Zo gaat het even door. Alle spullen in de boom ten spijt, zijn vlieger komt niet naar beneden. Alles zit vast! Krijgt Fred zijn vlieger ooit nog terug?

De combinatie van de illustraties en zeer grappige tekst is subliem. Er zit een schijnbare simpelheid in het verhaal, dan moet je als bedenker wel een kinderziel hebben.
Als je van bijzondere prentenboeken houdt, en je kende Oliver Jeffers nog niet, dan zou ik hem nu maar niet meer vergeten. Zijn boeken zijn ronduit geweldig. Echt van die ‘die moet ik hebben’ kunstwerkjes. In het Nederlands zijn op dit moment drie van zijn zeven prentenboeken vertaald.

Zijn bekendste prentenboek is ‘De ongelooflijk bijzondere boekeneter’. Over een jongen die graag boeken eet. Alleen het idee al..

Titel: Vast
Maker: Oliver Jeffers
Uitgeverij: Pimento
ISBN: 978 90 499 2521 5
vanaf drie jaar.

Neem hier VAST een kijkje.

Lees ook:Leespluim mei 2012: Vast – Oliver Jeffers
Lees ook:De mooiste prentenboeken op een rijtje
Lees ook:Een vriendje voor altijd – Eoin Colfer
Lees ook:Recensie: De grote bomenrover – Oliver Jeffers
Lees ook:De krijtjes staken – Drew Daywalt

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Vast – Oliver Jeffers

  1. Pingback: De mooiste prentenboeken op een rijtje | Kinderboeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>