Koning Koen en de draak – Peter Bently en Helen Oxenbury

Fantasie wordt werkelijkheid in dit geweldig mooie prentenboek. Echt superleuk, want zo spelen kinderen.

De fantasie van Koen, Casper en Joris kent geen grenzen. De hele dag spelen ze dat ze drakenvechters zijn met een kartonnen doos, een laken en een houten zwaard. Maar als de avond valt zien ze donkere schaduwen op hen afkomen. Het lijken wel monsters!

Wat een leuk prentenboek weer. Sfeervolle illustraties (zelfde illustrator als ‘Wij gaan op berenjacht’) gecombineerd met rijmende korte zinnen die heerlijk ritmisch voorlezen. Je krijgt er een beetje het gevoel van vroeger bij. Maar toch is het duidelijk in het nu. Heel knap gedaan. Dat komt wel door het tijdloze karakter, maar misschien ook wel omdat ik het natuurlijk als volwassene lees. En ik denk bij het lezen meteen aan vroeger. Aan hoe ik zelf fantaseerde en speelde. Het wakkert het kind in je aan. En dat maakt het extra leuk om voor te lezen. En nog een keer, en nog een keer en ja, nog maar een keer.

Kijk hier voor een kleine sneakpeak, dan heb je het sfeertje meteen te pakken.

Titel: Koning Koen en de draak
Auteur: Peter Bently
Illustraties: Helen Oxenbury
Uitgeverij: De Vier Windstreken
ISBN: 9789055799107
Vanaf ongeveer drie jaar

Lees ook:Kiddo Leespluim mei 2013 voor Koning Koen en de Draak!
Lees ook:Koen wint een prijs (Koen en Lot 9) – Marianne Busser & Ron Schröder
Lees ook:Koen Kampioen is een held – Fred Diks
Lees ook:Frisse, nieuwe lay-out voor serie Koen en Lot
Lees ook:Raf – Anke de Vries en Charlotte Dematons

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>