Marjolein Bastin stelt tentoon

Het Noordbrabants Museum in ‘s Hertogenbosch houdt dit najaar een tentoonstelling van het werk van Marjolein Bastin.

Vera de Muis
Voor het eerst worden 150 originele aquarellen van Marjolein Bastin aan het publiek getoond. De expositie bestaat uit composities van bloemen, planten en kleine dieren, vogels, vlinders en insecten. Speciaal voor kinderen is er een aparte zaal ingericht over Vera de Muis, een populaire creatie van Bastin. Er staan kasten vol verzamelingen van Vera en er hangen meer dan 30 originele Vera de Muis-tekeningen. Een educatief programma leert de kinderen meer over de natuur.

Swiebertje
Marjolein Bastin illustreerde in de jaren zestig kinderboeken over Swiebertje van uitgeverij Kluitman, en andere titels van deze en andere uitgeverijen. In 1985 startte ze de serie over Vera de Muis, kleine gebonden, Beatrix Potter-achtige prentenboekjes over de alledaagse belevenissen van een vrouwtjesbosmuis.

Een kleine wereld
In 1987 verscheen Een kleine wereld, met tekst van Frans Buissink (toenmalig hoofdredacteur van Grasduinen), waarin de nadruk ligt op de natuurtekeningen van Marjolein Bastin. Zij heeft met haar tekeningen wereldwijd een grote naam opgebouwd, maar de originele aquarellen zijn zelden te zien omdat de kunstenares ze nooit heeft willen verkopen.
De tentoonstelling loopt van 19 september 2009 tot en met 3 januari 2010 in het Noordbrabants Museum, Verwersstraat 41, ´s-Hertogenbosch.

[Bron: Leesplein]

Lees ook:Vera is aan vakantie toe (Vera de Muis: Groot voorleesboek) – Marjolein Bastin
Lees ook:Popje in de Kunst
Lees ook:Lekker koken met Vera de Muis
Lees ook:Vera maakt Kamelenpoep en zoete egels, hmmmm
Lees ook:Kinderboekenweek: Wat is kunst?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>