De zee kwam door de brievenbus – Selma Noort

De zee kwam door de brievenbusEen ramp meemaken door de ogen van een klein meisje… Selma Noort schreef het boek De zee kwam door de brievenbus waarin ze het verhaal vertelt van Liesje tijdens de Watersnoodramp in Zeeland van 1953.

Midden in de nacht maakt mama Liesje en haar zus wakker. Het is ijskoud en het stormt. ‘Snel, kleed je aan!’ zegt mama. ‘De zee komt. De dijk is kapot.’ Leuk, denkt Liesje, misschien ziet ze wel een vis door de straat zwemmen!

Liesje moet helpen om spulletjes naar boven te brengen. Waarom eigenlijk? Denken papa en mama soms dat de zee naar binnen zal komen? Gaandeweg beseft Liesje dat ze inderdaad bang zijn dat de zee naar binnen komt.

Ik vond het spannend. Midden in de nacht opstaan omdat de zee zou komen! Wat lief van mama dat ze ons riep zodat wij zoiets bijzonders ook konden zien. Hoeveel water zou er wel niet door de straat stromen? Sjaan en ik konden morgen papieren bootjes vouwen en die door de goot laten varen.

Selma Noort baseerde dit boek op de herinneringen van de ‘echte’ Liesje, die als klein meisje de Watersnoodramp meemaakte. Het is een gevoelig en ingetogen verhaal geworden over een nacht die alles veranderde.

Titel: De zee kwam door de brievenbus
Auteur: Selma Noort
Uitgeverij: Leopold
ISBN: 9789025867645
Voor kinderen vanaf 9 jaar.

Lees ook:Winnaar Thea Beckmanprijs 2016
Lees ook:Stiefkind – Selma Noort
Lees ook:Oppassen – Selma Noort
Lees ook:Shortlist Thea Beckmanprijs 2016
Lees ook:Afkoelen – Selma Noort

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “De zee kwam door de brievenbus – Selma Noort

  1. Selma Noort

    Het boek is voor de leeftijd 9+, niet voor 6 t/m 9 jaar.

      /   Reply  / 
    1. Marleen Struik Auteur

      Bedankt voor je berichtje Selma, ik heb het aangepast :)

        /   Reply  / 
  2. Olivia

    Ik heb het altijd al belangrijk gevonden om m’n kinderen over de Nederlandse geschiedenis te onderwijzen. Ik ga het gelijk bestellen.

      /   Reply  / 
    1. Marleen Struik Auteur

      Leuk Olivia, ik ben benieuwd wat je ervan vindt.

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>