Oktober is de koudste maand – Christoffer Carlsson

Oktober is de koudste maand is het YA-debuut van Christoffer Carlsson en een prijswinnende Zweedse jeugdthriller met de sfeer van The Killing. Het verhaal wordt gedragen door Vega, een complexe heldin, die lezers onmiddellijk in hun hart zullen sluiten.

Op een klamme koude herfstdag in oktober wordt er aangebeld bij de zestienjarige Vega Gillberg. Er staan twee politieagenten voor de deur, die op zoek zijn naar haar oudere broer, Jakob.

Hoewel ze al dagen niets van hem heeft gehoord, weet ze dat ze hem moet zien te vinden voordat de politie dat doet. Jakob zou betrokken zijn bij een gruwelijk misdrijf, maar wat niemand weet, is dat ook Vega hier meer vanaf weet dan goed voor haar is. In de geïsoleerde bosrijke omgeving van haar woonplaats gaat Vega op zoek naar haar broer en worden langzamerhand steeds meer geheimen ontrafeld. Ondertussen is ze verliefd op een jongen die ze eigenlijk wil vergeten en krijgt ze verwarrende gevoelens voor de beste vriend van Jakob.

Titel: Oktober is de koudste maand
Auteur: Christoffer Carlsson
Uitgeverij: HarperCollins
ISBN: 9789402700541
Voor Young Adults.

Lees ook:Jakob en Zeeland – Bertie Janssen
Lees ook:Op zoek naar de kapitein – Jakob Wegelius
Lees ook:Vechten voor de waarheid (The Finisher 1) – David Baldacci
Lees ook:Heet jij Jan en ben je op 1 oktober jarig?
Lees ook:Rennen voor je leven (The Finisher 3) – David Baldacci

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>