De kleur van bloed – Rom Molemaker

De kleur van bloedEen terroristisch complot… of poging tot wraak? Rom Molemaker schreef een nieuwe politieke thriller voor jongeren: De kleur van bloed. Het heeft een gevoelig thema, want de vader in het verhaal is het kopstuk van een extreem rechtse partij.

Michiel houdt zich niet bezig met politiek. Zonde van zijn tijd. Ook al zit zijn vader in de Tweede Kamer voor de Partij van Nationaal Belang. Die partij zegt Michiel niks. Voor hem is het een soort niemandsland.

Dus als zijn vader weer eens los gaat over Europa, asielzoekers, de ellende in de zorg en te weinig kansen voor het eigen volk, sluit hij zich af. Bekijk het maar! Op school zien ze Michiel echter als ‘de zoon van’ en krijgt hij steeds meer te maken met bedreigingen en woede.

Met vechtpartijen en een schorsing. Ten slotte staat hij helemaal alleen. Als zijn enige vriend Ref gewond raakt bij een demonstratie van de PNB, wil Michiel bewijzen dat hij oké is.

Maar zijn poging tot wraak brengt hem alleen maar verder in een diep donker moeras van spijt, angst en isolement. Hij moet vluchten. Ondertussen is Michiels vader overtuigd van een terroristisch complot tegen zijn zoon…

Titel: De kleur van bloed
Auteur: Rom Molemaker
Uitgeverij: Holland
ISBN: 9789025113223
Voor jongeren vanaf 13 jaar.

Lees ook:Drie verhalen van Astrid Lindgren gebundeld
Lees ook:Disruptor (Seeker 3) – Arwen Elys Dayton
Lees ook:Moord op school – Rom Molemaker
Lees ook:Weblog van een bruggertje voor alle nieuwe brugklassers!
Lees ook:De pakjespiraat (De piraten van hiernaast 7) – Reggie Naus

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>