Er is geen vorm waarin ik pas – Erna Sassen

Er is geen vorm waarin ik pasEr is geen vorm waarin ik pas is een indringende jeugdroman van Erna Sassen over liefde, woede en vertrouwen. Sassen kennen we van de boeken Dit is geen dagboek en Kom niet dichterbij.

Tessel zit ‘vast’. Met haar profielwerkstuk. Met haar vrienden. Eigenlijk met bijna alles. In elk geval met zichzelf. Door een toeval ontmoet ze Evelien, die kort geleden haar zestienjarige dochter heeft verloren aan kanker.

Er ontstaat een bijzondere band, die Tessel zelf niet helemaal begrijpt. Misschien heeft het ermee te maken dat Evelien de enige is die niet voorzichtig met haar is. En die niet aan beleefdheid doet.

Stukje bij beetje onthult Tessel wat er is voorgevallen tussen haar en Parcival, een vriend die geen vriend bleek te zijn. Langzaam maar zeker kantelt haar kijk op zichzelf en op de gebeurtenissen.

De schaamte hierover maakt plaats voor woede, zodat Tessel uiteindelijk in staat is zich los te maken uit haar lethargie en haar zelfvertrouwen te herstellen.

Titel: Er is geen vorm waarin ik pas
Auteur: Erna Sassen
Uitgeverij: Leopold
ISBN: 9789025869717
Voor jongeren vanaf 12 jaar.

Lees ook:Hoe maak ik het aan? – Evelien De Vlieger
Lees ook:Tessel viert Sint-Maarten – Marianne Witte
Lees ook:GJP: Stem op het beste Nederlandse boek
Lees ook:Dit is geen dagboek
Lees ook:Waar ik woon, is het oorlog. Verhalen over kinderen in oorlogsgebieden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>