Hoe maak ik het aan? – Evelien De Vlieger

Hoe maak ik het aan

Een origineel verhaal over de eerste keer verliefd zijn, dat is de inhoud van het boek Hoe maak ik het aan? van Evelien De Vlieger.

Felix is verliefd op Amina en dat vindt hij geen pretje, want hij heeft niets met meisjes. Volgens zijn vriend Pieter moet hij het aanmaken. Maar hoe doe je dat? Hoe maak je het aan?

Het boek bevat een verhaal vol rare kronkels over een jongen met vlinders in de buik, over spinnenlijstjes, over een hoofd als een tomaat en een lente-ui zo fris als de liefde. En o ja, er doen ook vleesetende planten in mee. Verliefd zijn is lang niet zonder gevaar!

Hoe maak ik het aan? bevat niet alleen grappige illustraties en collages, maar is ook heel fantasierijk. Het boek is in de vorm van een plakboek gemaakt met briefjes en plaatjes, zoals het onderstaande briefje waarin Felix beschrijft hoe het is om verliefd te zijn. In dezelfde serie verscheen eerder Hoe maak ik tijd?.

Evelien De Vlieger schrijft boeken voor kleine en grote kinderen: prentenboeken, informatieve boeken en leesboeken. Haar werk werd bekroond met een Boekenwelp. Wendy Panders werkt als illustrator en grafisch vormgever, o.a. voor NRC Handelsblad en BoekieBoekie.

Hoe maak ik het aan Illustratie

Titel: Hoe maak ik het aan?
Auteur: Evelien De Vlieger
Uitgeverij: Lannoo
ISBN: 9789401424264
Voor kinderen vanaf 9 jaar.

Lees ook:Wish you were here – Evelien De Vlieger
Lees ook:Getekend – Evelien De Vlieger & Katja Ajtak
Lees ook:Gibbe redt de wereld wel – Evelien De Vlieger
Lees ook:Sanne @ Sanne – Evelien van Dort
Lees ook:Kleine Felix en het botskussen – Elly van der Linden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>