Daan & Nadia – Esther Walraven

Daan & NadiaDaan & Nadia is een YA-debuut van eigen bodem. Het is een realistisch, meeslepend en ontroerend verhaal van schrijfster en universitair docent Esther Walraven. Vond je Eleanor & Park en The Fault In Our Stars goed? Dan is dit een aanrader.

Na een optreden met zijn band kan de zeventienjarige Daan niet meer op zijn benen staan. Men denkt aan alcoholvergiftiging, maar het blijkt ernstiger.

De onvoorstelbare diagnose zet het leven van de altijd optimistische en sportieve Daan op zijn kop: hij heeft een hersentumor.

De vijftienjarige Nadia is in alles het tegenovergestelde van Daan: ze is somber, heeft geen goede band met haar ouders en snijdt zichzelf. De oorzaak hiervan ligt bij haar handtastelijke oom.

Nadat Nadia opnieuw wordt lastiggevallen door hem, belandt ze door haar eigen toedoen in het ziekenhuis. Uit een toevallige ontmoeting in het ziekenhuis ontstaat een voorzichtige band tussen de twee.

Beiden leren langzaam een andere kant van het leven kennen. Terwijl Nadia worstelt met het leven, vecht Daan tegen de dood.

Tijdens deze tegengestelde bewegingen in hun levens, verstevigt de band tussen Daan en Nadia. Maar voor hoe lang?

Titel: Daan & Nadia
Auteur: Esther Walraven
Uitgeverij: Van Goor
ISBN: 9789000346417
Voor Young Adults.

Lees ook:WAAROM je eigen SCHETEN soms niet zo erg STINKEN! – Esther Walraven
Lees ook:Drie keer verliefd
Lees ook:Esther Hautzig overleden
Lees ook:Daan de voetbalkampioen – Fiona Rempt
Lees ook:Casablanca girl – Gonneke Huizing

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>