Boyd was hier – Corien Botman

Boyd was hierKun je kiezen wie je wilt zijn? Corien Botman, de schrijfster van het succesvolle boek Schaduwspits dat door Louis van Gaal met veel plezier werd gelezen, heeft opnieuw een meeslepende jeugdroman geschreven met de titel Boyd was hier. 

Iedereen heeft genoeg van Benyamin, en hij is zichzelf ook goed zat. Daarom scheert hij zijn haar af, en begraaft hij zijn telefoon en alle pijnlijke gebeurtenissen van de laatste tijd. Hij besluit niet langer bang te zijn voor wat zijn omgeving van hem vindt.

Op een plek waar niemand hem kent, begint hij opnieuw. Als Boyd. Hard en kortaf klinkt zijn nieuwe naam, en dat is precies hoe hij wil zijn.

Het werkt. Hij vindt een vakantiebaan op een begraafplaats en wordt opgenomen in een vriendengroep. Jongens kijken naar hem op, meisjes willen seks met hem. Maar vriendschap en liefde passen niet bij zijn nieuwe ik. Laten gevoelens zich ook dwingen?

Corien Botman kwam door een vriendin aan het thema van haar nieuwe boek. “Een vriendin schrijft me soms over opwindende voorvallen op de begraafplaats die zij beheert.” Corien hoort daardoor zeer uiteenlopende verhalen over een overledene. “Is het pas aan je graf duidelijk wie je werkelijk bent geweest, vroeg ik me af. Daar begon het allemaal mee.”

Titel: Boyd was hier
Auteur: Corien Botman
Uitgeverij: Querido Kinderboek
ISBN: 9789045116761
Voor jongeren vanaf 13 jaar.

Lees ook:Hou van mij
Lees ook:De drieling – Corien Oranje
Lees ook:Klein insectenboek – Loes Botman
Lees ook:Klein vogelboek – Loes Botman
Lees ook:Zaklamp – Lizi Boyd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>