Superjuffie in de jungle – Janneke Schotveld

In 2012 won schrijfster Janneke Schotveld met haar boek Superjuffie! De Pluim van de Senaat van de Nederlandse Kinderjury. Inmiddels zijn er al 4 delen van de Superjuffie reeks en vandaag verschijnt alweer het vijfde boek. Deze keer vliegt Josje de wereld over in Superjuffie in de jungle!

Het is voorjaar en juf Josje geniet van het gezellige gekwetter van de vogels in haar tuintje. Maar dit keer zitten er wel erg vreemde exemplaren op haar schutting: vijf felgekleurde ara’s om precies te zijn!

Ze zijn helemaal van de andere kant van de wereld gekomen om haar om hulp te vragen: in hun bos wordt een super-de-luxe vakantieresort gebouwd. Een groot deel van hun leefgebied dreigt daarom vernietigd te worden…

Juf Josje is aangedaan door het verhaal, maar kan ze als Superjuffie wel zomaar helemaal naar de andere kant van de wereld vliegen? En stel dát ze dat doet, dan kan ze in haar eentje toch weinig uitrichten tegen een stel grote bulldozers? Tenzij ze de hulp inschakelt van een paar oude bekenden.

Zo op het eerste gezicht lijkt ze een heel gewone juf, een beetje jong nog misschien. Maar juf Josje is geen gewone juf. Ze is een heel bijzonder juf. Waarom? Dat is geheim. Oké, als je het niet doorvertelt mag je het weten…

Superjuffie in de jungle bevat ook weer zwierige illustraties van Annet Schaap. De boeken zijn zeer populair onder kinderen; er zijn al meer dan 100.000 exemplaren van verkocht. Naast de boeken is er nu zelfs een Superjuffie!-film in de maak.

Titel: Superjuffie in de jungle
Auteur: Janneke Schotveld
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
ISBN: 9789000343775
Voor kinderen tussen de 7 en 9 jaar.

Lees ook:Superjuffie komt in actie – Janneke Schotveld
Lees ook:Superjuffie op kamp – Janneke Schotveld
Lees ook:Superjuffie op safari – Janneke Schotveld en Annet Schaap
Lees ook:Superjuffie op de Zuidpool – Janneke Schotveld
Lees ook:Het grote Superjuffie doeboek – Janneke Schotveld

1 Reacties // Reageer

One thought on “Superjuffie in de jungle – Janneke Schotveld

  1. Marieke

    Mijn kinderen lezen heel veel en heel graag, maar superjuffie is favoriet! Hele leuke boeken schrijft ze, ze zijn zo’n fan dat ze de boeken naast het abonnement cadeau krijgen!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>