Superjuffie komt in actie – Janneke Schotveld

Hoera, Superjuffie is weer terug! Juf Josje lijkt een gewone juf, maar er is iets bijzonders met haar aan de hand. Wanneer er een dier in nood is, verandert ze in Superjuffie!

En ook in dit tweede deel redt juf Josje weer aan de lopende band dieren in nood. Of het nu een kip is met een geknakte vleugel of een egeltje dat verstrikt zit in een sinaasappelnetje, juf Josje redt ze allemaal. Een klein hapje van een krijtje is al genoeg om haar in Superjuffie te veranderen en haar het raam uit te laten vliegen.

Het is zomervakantie en juf Josje verheugt zich op een paar luie weken. Dan blijkt dat de burgemeester plannen heeft om het Stadspark, waar ook haar huisje staat, te vernieuwen. Hij wil de 200-jarige eik vervangen door ‘Nieuwe Natuur’. De burgemeester is supertrots op dit technologische hoogstandje. Hoewel deze nepnatuur nauwelijks van de echte te onderscheiden is, ontdekt Superjuffie al snel dat deze giftig is. Ze heeft haar handen vol aan het redden van dieren die er per ongeluk van gegeten hebben. Hoe kan ze voorkomen dat de plannen doorgaan?

Titel: Superjuffie komt in actie
Auteur: Janneke Schotveld
Illustraties: Annet Schaap
Uitgeverij:  Van Holkema en Warendorf
ISBN(13): 9789000316786
Vanaf ongeveer zeven jaar

Lees ook:Superjuffie op kamp – Janneke Schotveld
Lees ook:Superjuffie op safari – Janneke Schotveld en Annet Schaap
Lees ook:Superjuffie op de Zuidpool – Janneke Schotveld
Lees ook:Superjuffie in de jungle – Janneke Schotveld
Lees ook:Het grote Superjuffie doeboek – Janneke Schotveld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>