Een hondenleven (Het leven van een loser 4) – Jeff Kinney

Zomervakantie! Bram vraagt zich af waarom iedereen zo nodig naar buiten moet als de zon schijnt. Als zelfbewust ‘binnenmens’ beleeft hij zijn ideale vakantie: geen verantwoordelijkheden, geen regels en lekker met de gordijnen dicht achter zijn computer gamen.

Totdat zijn moeder de ‘perfecte’ vakantie voor hem bedenkt: ze organiseert ZOMERACTIVITEITEN met de familie en is ervan overtuigd dat Bram dit een van zijn allerbeste vakanties zal vinden. Bram moet naar het zwembad en er is zelfs een LEESCLUB VOOR JONGENS. Bram bedenkt een list: hij gaat geld verdienen als tuinier. Maar wordt hij daar werkelijk rijk van? Of is hij deze vakantie veroordeeld tot zijn familie?

Dit is het vierde deel van de zeer succesvolle reeks Het leven van een loser. Goed om te weten voor ouders waarvan de kids vertikken te lezen. Deze boeken worden zelfs door hun opgevreten. Door de vele cartoons en de schrijfwijze op de lijntjes ga je er snel doorheen. Dat motiveert niet-zo’n-fanatieke-lezers. En dan is het verhaal ook nog eens erg herkenbaar en grappig.

Kinderen over de Loser serie: “Hilarisch, grappig, de leukste boeken die er zijn, te gekke cartoons, veel humor en vet om er een boekbespreking over te doen.”

Hoe ging het alweer?

In deel een leren we Bram Botermans kennen. Hij krijgt van zijn moeder een dagboek.  Stel je voor, een jongen met een dagboek. Toch begint Bram er zijn verhaal in te schrijven: over zijn vervelende broertjes, zijn onnozele vriend Theo, de dagelijkse overlevingsstrijd op school, een gruwelijk eng griezelhuis en … die vervloekte kaas…

Deel twee heet “Vette pech”. Bram heeft een waardeloze zomervakantie gehad en heeft eigenlijk wel een beetje zin in school. En dat schooljaar begint meteen goed: op dag één geeft hij de KaasTik door aan Jeremy. Maar al snel voltrekt zich de ene ramp na de andere. Dieptepunt is de dag dat Bram zich per ongeluk verstopt in de meisjestoiletten…

In deel drie, “Bekijk het maar” veroorzaakt de vader van Bram wat problemen als die een echte vent van Bram wil maken. Stoere mannendingen zoals kamperen en een voetbalelftal. Bekijk het maar! denkt Bram en hij wordt reservedoelman in het voetbalelftal. Dan moet hij onverwacht keepen en verliest het team door zijn toedoen de wedstrijd.

Titel: Een hondenleven
Serie en deel: Het leven van een loser 4
Auteur: Jeff Kinney
Uitgeverij: De Fontein
ISBN: 9789026132360
Voor kinderen vanaf 9 jaar.

Lees ook:Het leven van een loser – Jeff Kinney
Lees ook:Flutvakantie (Het leven van een loser 9) – Jeff Kinney
Lees ook:Geen paniek! (Het leven van een loser 6) – Jeff Kinney
Lees ook:ff offline (Het leven van een loser 10) – Jeff Kinney
Lees ook:Drie keer niks (Het leven van een loser 11) – Jeff Kinney

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Een hondenleven (Het leven van een loser 4) – Jeff Kinney

 1. coolie

  wie is de tekenaar kom op wie is dat heb het nodig

    /   Reply  / 
  1. Annemieke Friesen Auteur

   Dat is ook Jeff Kinney.

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>