Onder mijn huid – Marlies Slegers

Marlies Slegers heeft een realistische jeugdroman geschreven over een actueel thema: een meisje dat het slachtoffer wordt van sexting.

Coco is al heel lang verliefd op Nick. Ze is dan ook over the moon als hij laat merken dat hij haar ook leuk vindt. Met Nick kan ze over van alles praten, ook over de moeizame relatie met haar vader.

Dan vraagt hij of ze een naaktfoto van zichzelf stuurt. Coco aarzelt, maar doet het toch wanneer hij belooft alles meteen te deleten. Het gaat een tijdje goed, tot Coco erachter komt dat Nick screenshots van haar aan zijn vrienden heeft laten zien.

Ze is woedend en maakt het uit. Niet lang daarna krijgt ze via een anonieme afzender een naaktfoto van zichzelf toegestuurd. Als ze niet binnen 24 uur een nieuwe stuurt, gaat haar foto viraal. Wie bedreigt haar? Nick? Of een ander?

Je weet dat je eigenlijk geen keus hebt, Coco. Je wilt toch niet dat ik de foto echt verspreid? Dat ik je leven tot een hel maak? Zeg het maar…

Een paar feiten over sexting:

  • Sexting is het verspreiden van naaktfoto’s en naaktfilmpjes via social media.
  • Maar liefst een derde van de jongeren krijgt te maken met het verzoek om naaktfoto’s of -filmpjes van zichzelf op te sturen.
  • Bijna 23 procent van de bevraagde jongeren op Scholieren.com geeft aan wel eens een naaktfoto of -filmpje van zichzelf gemaakt te hebben.
  • Ongeveer 20 procent van de jongeren heeft wel eens een naaktfoto of -filmpje van iemand anders doorgestuurd; van hen heeft 14% spijt.

Bron: www.sense.info

Titel: Onder mijn huid
Auteur: Marlies Slegers
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789021016641
Voor jongeren vanaf 13 jaar.

Lees ook:Marlies Slegers op bezoek bij De Theemutsen
Lees ook:Verdrinken – Marlies Slegers
Lees ook:Vijftien – Marlies Slegers
Lees ook:Veel LivsX – I love me! – Marlies Slegers
Lees ook:Vertrouw me maar… – Marlies Slegers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>