Amira, de prinses komt thuis – Bart Van Nuffelen

Amira, de prinses komt thuis is een kleurrijk prentenboek van Bart Van Nuffelen over hoe overweldigend een nieuw land kan zijn met illustraties van Kristina Ruell in collagetechniek. Het bevat een vluchtelingenverhaal verteld vanuit het perspectief van het kind en is perfect inzetbaar in het onderwijs.

Amira is samen met haar ouders gevlucht. De reis was lang en zwaar. Het nieuwe land is nu hun thuis. Maar het nieuwe land is grijs en niemand lijkt te snappen dat Amira een prinses is. Wanneer Amira voor het eerst naar school gaat, gebruikt de juf woorden die Amira niet begrijpt. Maar wanneer ze in de klas een kroontje krijgt om haar te verwelkomen, verandert alles.

Titel: Amira, de prinses komt thuis
Auteur: Bart Van Nuffelen
Uitgeverij: De Eenhoorn
ISBN: 9789462912571
Voor kinderen vanaf 5 jaar.

Lees ook:Voor het eerst naar school met prinses Arabella – Mylo Freeman
Lees ook:Stan stop de trein – Bart Van Nuffelen
Lees ook:Wings
Lees ook:Kinderboekenpanel DWDD kiest beste kinderboek van het jaar 2016
Lees ook:Fien gaat voor het eerst naar school – Sibylle Delacroix

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>