Kinderboekenpanel DWDD kiest beste kinderboek van het jaar 2016

Vorig jaar had De Wereld Draait Door in navolging van het succesvolle Boekenpanel voor het eerst een Kinderboekenpanel in de uitzending naar aanleiding van de Kinderboekenweek. Toen werd De waanzinnige boomhut van 52 verdiepingen verkozen tot het beste boek van die tijd.

Dit jaar ontving Matthijs van Nieuwkerk opnieuw het Kinderboekenpanel met wederom Anna (10 jaar) en Imani (10 jaar), aangevuld met Amira (10 jaar) en Benjamin (12 jaar). Nu werd het kinderboek van het jaar gekozen.

Benjamin’s favoriete boek van het jaar is De ongelooflijke Ravi Ravioli van Jozua Douglas. Het is het tweede deel in de reeks Costa Banana, over een fictief land in Zuid-Amerika met een knotsgekke president.

Imani koos Engel, het boek van Isa Hoes en haar dochter Vlinder Kamerling. Engel is een heel bijzonder meisje dat een speciale gave heeft: ze kan wensen in vervulling laten gaan.

Anna’s favoriet is het eerste deel in de nieuwe reeks over De Grijze Jager, Het toernooi van Gorlan. De serie ‘De vroege jaren’ vertelt over de tijd dat Halt en Crowley, de beroemdste Grijze Jagers van het korps, nog jongemannen waren.

Het boek van het jaar werd bekendgemaakt door Amira. Het is de heruitgave van De GVR van Roald Dahl, die dit jaar 100 zou zijn geworden. De GVR werd dit jaar verfilmd door Steven Spielberg als The BFG.

Bekijk hier het fragment met het Kinderboekenpanel in DWDD:

Lees ook:Het toernooi van Gorlan (De Grijze Jager – De vroege jaren 1) – John Flanagan
Lees ook:Voor alle fans: De Grijze Jager dag 2012
Lees ook:Engel – Isa Hoes & Vlinder Kamerling
Lees ook:Isa Hoes & Vlinder Kamerling bij RTL Late Night
Lees ook:Preview De Grijze Jager – De Ruïnes van Gorlan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>