Ridder Florian maakt vrienden

Ridder Florian de Bange
heeft een tijdje rondgehangen
bij het landhuis van een reus.
Actie nu! Hij heeft geen keus,

ook al trilt hij op zn benen.
Want die reus is een gemene
kindereter, dat staat vast.
Vangen dus, die kwaaie gast!

Zes nieuwe avonturen van ridder Florian de Bange, die, zoals zijn naam al zegt, niet bepaald een held is. In dit tweede deel, dat heel goed op zichzelf gelezen kan worden, is hij behalve voor reuzen ook nog bang voor spoken, roofridders en dwergen Maar gelukkig is de wereld niet zo eng als Florian vreest. Hij maakt zelfs vrienden!Marjet Huiberts, die in 2010 een Zilveren Griffel won voor Aadje Piraatje, houdt de vaart erin en laat Florian maar liefst zes avonturen beleven waarbij kinderen op het puntje van hun stoel zullen zitten. Dankzij de sfeervolle illustraties van Philip Hopman komt de ridderwereld met zijn jachtpartijen en kastelen, waar niet alleen draken maar ook spoken huizen, helemaal tot leven.

Titel: Ridder Florian maakt vrienden
Auteur: Marjet Huiberst
Illustrator: Philip Hopman

[isbn]9789025748371[/isbn]

Lees ook:Ridder Florian en de grote griezels (Ridder Florian 5) – Marjet Huiberts
Lees ook:Jubelientje en de hoed van oma Blootje – Hans Hagen
Lees ook:Unieke samenwerking Daan Remmerts de Vries en Philip Hopman
Lees ook:Klassieker: Feodoor heeft zeven zussen – Marjet Huiberts
Lees ook:Illustrator: Philip Hopman

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>