101 Wetenschappeleuke experimenten om zelf te doen – Georgina Andrews & Kate Kinghton

101 Wetenschappeleuke experimenten om zelf te doen van Georgina Andrews en Kate Kinghton is een boek vol fascinerende, avontuurlijke en leerrijke experimenten! De beste (en leukste!) manier om de wetenschap te begrijpen, is door er zelf mee aan de slag te gaan!

Hoe licht is lucht eigenlijk? Waarom blijft iets drijven op het water of zinkt iets juist naar de bodem? Wat zijn die mysterieuze krachten die maken dat magneten aantrekken en afstoten? Hoe werkt een hefboom? En geluid, hoe ontstaat dat?

Dit boek dompelt je op een speelse manier onder in de wereld van de wetenschap en geeft antwoord op 101 vragen. Aan de hand van 101 stapsgewijs geïllustreerde experimenten die je thuis zelf kunt uitvoeren, leer je heel wat over wetenschap en technologie.

IJskristallen en schimmels kweken, een kaleidoscoop maken, een regenboog tevoorschijn toveren, je eigen batterij bouwen… Dit boek zorgt voor uren experimenteer- en leerplezier.

Titel: 101 Wetenschappeleuke experimenten om zelf te doen
Auteur: Georgina Andrews & Kate Kinghton / Technopolis
Uitgeverij: Manteau
ISBN: 9789002261336
Voor kinderen vanaf 7 jaar.

Lees ook:Kids Labo – Robert Winston
Lees ook:zelf kweken en zelf koken
Lees ook:Tip van de week: zelf kweken, zelf koken
Lees ook:Project Prep – Niki Smit
Lees ook:Wat zit er in een regenboog? – Betty Schwartz

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>