Roodkapje was een toffe meid (+cd) – Marjet Huiberts

Zo hoorde je sprookjes nog nooit! prinsessen die surfen op internet, wolven die chillen en prinsen die met helikopters op paleizen landen. En dat allemaal in rap-vorm! Als je het aandurft.

 

Zeven klassieke sprookjes met stuk voor stuk een verrassende wending. Zo wordt Roodkapje uit de buik van de wolf gered door een knappe Turk, terwijl Sneeuwwitje haar bebaarde prins maar niks vindt en bij de zeven dwergen blijft. De sprookjes met twist zorgen voor een verrassend frisse en hedendaagse interpretatie van de sprookjes. Het rijm is niet dwingend, er zit dus geen strak rijmschema in. De originele en kleurrijke paginagrote illustraties vertellen hun eigen verhaal. De vrolijke liedjes op de bijhorende CD zijn gerapt door Benaïssa Linger en na een paar keer luisteren prima mee te rappen. Er zit ook een karaokeversie bij. Voor dit kinderboek kregen de makers de Zilveren Griffel en de eervolle vermelding Met vlag en Wimpel van de penseeljury in 2011.

Wat zeggen ze erover:

  • kinderboekenpraatjes: “Dit bijzondere sprookjesboek is leuk voor kinderen die uit de sprookjesleeftijd zijn en de humor kunnen begrijpen van deze afwijkende bewerkingen. Zonder de cd komt de tekst niet uit de verf, slechts een enkele (voor)lezer zal deze tekst recht kunnen doen.”
  • pluizuit: “een origineel initiatief dat echter in zijn uitwerking heel wat mist om te leiden tot een boeiend en verrassend resultaat.”
  • leesfeest: “Als je erg van klassieke sprookjes houdt is ‘Roodkapje was een toffe meid’ niet zo’n aanrader. De sprookjes zijn zo bewerkt dat ze niet meer helemaal lijken op de originele verhalen. Het boek is wel heel goed te gebruiken in de klas, om kennis te maken met rapteksten en zelf aan de slag te gaan met een eigen sprookjesrap. Tip: de sprookjes van Andersen zijn nog niet gerapt….”

Beoordeel zelf


Titel: Roodkapje was een toffe meid
Auteur: Marjet Huiberts
Illustratie: Wendy Panders
Rap (op cd): Beaïssa Linger
Uitgeverij: Gottmer
vanaf zes jaar

 

Lees ook:Roodkapje was een toffe meid – Stoere sprookjes om te rappen
Lees ook:Sprookjes voor kleine kinderen – Catalina Steenkoop
Lees ook:Er was eens… Zeven sprookjes om zelf te lezen – Annemarie Bon
Lees ook:Mijn mooiste sprookjes in vertelplaten – Gebroeders Grimm & Yayo Kawamura
Lees ook:Er was eens… Hans en Grietje – Veronika Kopeckova

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>