Het kunstboek voor kinderen (Wit & Geel) – Amanda Renshaw

De grote kunstboeken van phaidon zijn vermaard; dit zijn hun klassiekers voor kinderen. In twee schitterende, grote boeken worden in totaal zestig verschillende kunstenaars onder de loep genomen.

Samen vormen Geel en Wit een kleurrijke doorsnede uit de kunst geschiedenis: alle stijlen, tijden en stromingen komen voorbij, dwars door elkaar. Voor volwassenen zal ieder werk een feest van herkenning zijn, maar zij zullen zich net als de kinderen verwonderen over de grappige feiten, intrigerende vragen en mooie verhalen die erbij verteld worden. En ook al denk je een werk te kennen, je zult steeds weer iets nieuws ontdekken. Want waarom letten de leerlingen in de Atheense school van Raphael niet op? Wie maakte er een meesterwerk van een krabbeltje op papier? En kun je een schilderij wel vertrouwen?

Maak (weer) kennis met het werk van Salvador Dalí, Albrecht Dürer, René Magritte, David Hockney, Jan Steen, Claude Monet, Jackson Pollock, Sandro Botticelli en nog tweeenvijftig andere meesters.

Titel: Het kunstboek voor kinderen
Auteur: Amanda Renshaw
Uitgeverij: Lemniscaat
ISBN: 9789047709237 (Wit) / 9789047709220 (Geel)
Voor kinderen vanaf 8 jaar.

Lees ook:Kooksprookjes – Christina Van Geel & An Vissers
Lees ook:Poëtisch sprookje van getalenteerd koppel
Lees ook:Het is een beestenboel!
Lees ook:Julia’s reis is Selexyz Jeugdboek van het Jaar 2010
Lees ook:Prijsvraag Julia’s reis: win een Museumkaart

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>