Het is een beestenboel!

Zodra vader en dochter de deur uit zijn, wordt het een zooitje in huis. Karel de kat ligt eerst languit op de stoel, maar hangt al snel aan de telefoon met een vriend te bellen. Hij wordt gestoord door de kakkerlakken (Pieter Jaap, Boudewijn en Oliver) die op elke bladzijde kattenkwaad uithalen; een pot jam omver gooien, er vandoor gaan met de schoen die Bibi de hond wil aantrekken, door de woonkamer racen in een speelgoedautootje. Konijn ontsnapt uit haar kooi en maakt zich mooi… ze is verliefd. Varkentje stopt van alles in zijn mond, beer Bert ontsnapt uit het schilderij, slaapt op de bank en verdwijnt in de tv.
Op elke pagina doen de dieren weer iets anders en soms is het goed zoeken om ze terug te vinden.  Zo zit Helena de goudvis op elke bladzijde op een ander plekje; in een glas, in het schilderij met krab, in het drinkbankje van Bibi, in een fles sinas wat ze zo lekker vindt dat ze er geel van wordt. Gelukkig komt ze weer in haar eigen vissenkom terecht.
Dit prentenboek is origineel, lekker speels en ondeugend. Loes Riphagen heeft met de heldere vrolijke kleuren en druk geïllustreerde pagina’s er een echte beestenboel van gemaakt. Je bent niet zomaar uitgekeken, want elke keer weer zie je iets nieuws. Kortom: een prentenboek dat zorgt voor keer op keer kijkplezier, want wat doen alle dieren nu, waar zijn ze op elke pagina? Kun jij ze vinden?


[isbn]9789026127168[/isbn]

Lees ook:Eekhoorn in de herfst & Eekhoorn in de winter – Lotje
Lees ook:Twaalf maanden in het bos – Emilia Dziubak
Lees ook:Mijn oma is een ooievaar – Alice Hoogstad
Lees ook:We gingen op krokodillenjacht – Bibi Dumon Tak
Lees ook:Ik wil ook! Annemarie van Haeringen en Bibi Dumon Tak

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>