Allemaal aan tafel! – Rindert Kromhout

Allemaal aan tafel!Allemaal aan tafel! van Rindert Kromhout gaat over tafelmanieren, lekker en griezeleten en ware gastvrijheid. Rond het boek is er een kindertentoonstelling in het Gemeentemuseum Den Haag: Tafelmanieren. 

De jonge graaf Jan (keurig vanbinnen, keurig vanbuiten) moet van zijn vader een meisje vinden om mee te trouwen. Hij neemt op zijn zoektocht het familieservies mee.

Alle meisjes in de stad willen wel… Jan wordt overal ontvangen, bij de slager, de groenteboer, de bakker, het huis van de burgemeester. Overal wacht eten, maar je wilt niet eten hoe het gegeten wordt!

De meisjes vallen bij bosjes door de mand. Wie zijn die kinderen die Jan volgen? En wie woont er in het kleine huisje aan de rand van de stad, waar een klein pluimpje rook uit de schoorsteen kringelt?

De dochter van de tuinman gaf Jan een hand. Hij zag meteen dat ze zwarte nagels had van het wroeten in de aarde. ‘Laat die borden maar buiten,’ zei ze. ‘Wij hebben geen borden nodig, alleen een paar vorken, want wij eten uit de pan.’ ‘Een hutspot van peen en uien uit eigen tuin,’ zei haar moeder trots. Met een gebaksvorkje maakte het meisje haar nagels schoon.

‘Ik vind een vleesje.’
‘Waar?’
‘Daar.’
‘Mama, ik wil ook een vleesje.’
‘Jij hebt gisteren al een vleesje gehad.’
‘Nietes.’
‘Welles.’
‘Zit die meneer niet zo aan te staren.’
‘Het is geen meneer, het is mijn verloofde.’

Titel: Allemaal aan tafel!
Auteur: Rindert Kromhout
Uitgeverij: Leopold
ISBN: 9789025867966
Voor alle leeftijden.

Lees ook:De gouden lijst – Rindert Kromhout
Lees ook:Het abc van Kikker – Max Velthuijs & Rindert Kromhout
Lees ook:Klassieker: Het geheim van de afgebeten vingers – Rindert Kromhout
Lees ook:Het geheim van de gillende geraamtes – Rindert Kromhout
Lees ook:Wat ruik ik daar? – Rindert Kromhout

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>