De mysterieuze monnik – Judith Janssen

De mysterieuze monnikVanwege 500 jaar Reformatie heeft Uitgeverij Mozaïek Junior een speciale uitgave uitgebracht van het mooie historische jeugdboek De mysterieuze monnik van Judith Janssen.

Duitsland, 1521. Wanneer zijn moeder sterft door de pest, staat het leven van de elfjarige Simon op zijn kop. Zijn toekomstdromen maken plaats voor de zorgen om zijn overleden moeder. Hoe kan hij zeker zijn dat zij nu rust heeft bij God?

Om deze vraag te beantwoorden, gaat Simon met zijn neef Geerten op reis. In een van de steden waar ze komen, hoort Simon een toespraak van Maarten Luther en hij wordt steeds nieuwsgieriger naar deze man met al zijn nieuwe ideeën.

Zal Simon bij Luther een antwoord vinden op zijn vragen? De mysterieuze monnik is een historisch boek dat kinderen meeneemt naar het dagelijks leven van de late Middeleeuwen en ze kennis laat maken met een van de grootste helden van die tijd, Maarten Luther.

Titel: De mysterieuze monnik
Auteur: Judith Janssen
Uitgeverij: Mozaïek Junior
ISBN: 9789023993858
Voor kinderen vanaf 9 jaar.

Lees ook:Het tehuis tussen de rivieren (Venster op Nederland 2) – Judith Janssen
Lees ook:Longlist Thea Beckmanprijs 2016
Lees ook:Het grote voorleesboek van Sofie – Annemarie ten Brinke & Willemijn de Weerd
Lees ook:Mijn opa de trekvogel – Liesbet Ruben
Lees ook:Lang leve familie! – Joke Janssen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>