De oma van de oma van mijn oma – Marc ter Horst

De oma van de oma van mijn oma van Marc ter Horst is één van de kerntitels voor de Kinderboekenweek 2016 met het thema ‘Voor altijd jong’. Het gaat over hoe het leven vroeger was en bevat grappige illustraties van Eliane Gerrits.

Hoe leefde jouw oma? En je oma’s oma? En daar de oma van? De oma van de oma van mijn oma is een vrolijk kinderboek dat je via tientallen opa’s en oma’s mee de geschiedenis in neemt.

Jouw oma doet boodschappen bij de supermarkt. De oma van jouw oma ging naar de kruidenier. De oma van de oma van jouw oma kocht alles op de markt.

Aan de hand van honderden oma’s en opa’s duikt Marc ter Horst de geschiedenis in. Van theekransje tot Facebook, van paard tot elektrische fiets en van ganzenveer tot smartphone. Kortom, het is een vrolijk geschiedenisboek voor nieuwsgierige kinderen!

Het boek werd geschreven door Marc ter Horst, die met zijn succesvolle kinderboeken Hé aardbewoner! en Van oerknal tot robot heeft bewezen dat hij zijn hand niet omdraait voor ingewikkelde onderwerpen.

Titel: De oma van de oma van mijn oma
Auteur: Marc ter Horst
Uitgeverij: Gottmer
ISBN: 9789025765811
Voor kinderen vanaf 7 jaar.

Lees ook:Van oerknal tot robot – Marc ter Horst
Lees ook:De wortels van Oranje en andere weetjes over Nederland – Marc ter Horst
Lees ook:Mijn papa is op jouw mama – Ilona Lammertink
Lees ook:Nieuw prentenboek Met opa in de sneeuw
Lees ook:Halloweense worstjespudding (PIT 3) – Marc de Bel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>