De gestolen prinses

degestolenprinsesLaat me meteen beginnen met datgene wat me op de lippen brandt: ik was het die op vrijdag 13 juli 1984 in het stadhuis van Mechelen het schilderij Poppenspel aan het Hof van Margareta van Oostenrijk kapotmaakte door prinses Isabella eruit te snijden. Het stadsblad De Mechelse Week noemde dat vandalisme, volgens mij was het diefstal en golden er verzachtende omstandigheden.

An draagt haar grote geheim al jaren met zich mee en gaat pas nu over tot bekentenissen. Waarom beschadigde ze het doek van William Geets? Wat heeft haar zus Els daarmee te maken? Vanwaar komt haar fascinatie voor Isabella van Oostenrijk? Tegelijk met het levensverhaal van de prinses vertelt An het drama van haar zus. Aan de hand van zestiende-eeuwse portretten hangt ze een beeld op van de tijd van keizer Karel en neemt ze je mee op de speurtocht naar een diep verstopt familiegeheim. Een vorstelijk verhaal vol sterke vrouwen en machtige mannen, een tragisch verhaal van kinderleed en verdriet.

Titel: De gestolen prinses
Auteur: Brigitte Raskin

[isbn]9789059082861[/isbn]

Lees ook:Brigitte Raskin schrijft jeugdboek
Lees ook:Er was eens een prins en die wou een prinses – Martine Bijl
Lees ook:Koken voor de keizer – Marloes Morshuis
Lees ook:Koning Eddie en de kwade keizer (Koning Eddie 1) – Andy Riley
Lees ook:Het beeld van Raban (De Groene Hand 2) – Susan van ‘t Hullenaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>