Er was eens een prins en die wou een prinses – Martine Bijl

Bij volwassenen is Martine Bijl wel bekend. De zangeres, actrice, schrijfster, presentatrice en cabaretière kennen we onder andere van Het zonnetje in huis, Alles is familie en Heel Holland Bakt. Nu kunnen ook kinderen kennis met haar maken.

Martine Bijl heeft namelijk met haar virtuoze dichtkunst en humor zeven traditionele sprookjes op rijm gezet. De sprookjes zijn te lezen in het boekje Er was eens een prins en die wou een prinses met illustraties van Noëlle Smit. Daarnaast zijn de sprookjes ‘De prinses op de erwt’ en ‘De nieuwe kleren van de keizer’ voorgelezen door Martine Bijl. Deze kun je beluisteren op de Soundcloud pagina van uitgeverij Gottmer.

Het boekje bevat de sprookjes ‘De prinses op de erwt’,'De wolf en de zeven geitjes’, ‘De nachtegaal’, ‘Het lelijke eendje’, ‘De gouden bal’, ‘De nieuwe kleren van de keizer’, en de ‘De gelaarsde kat’. Martine Bijl neemt je mee in een achtbaan van humor en drama. Daarbij sluiten de geestige en sprookjesachtige illustraties van Noëlle Smit naadloos op deze sfeer aan.

Titel: Er was eens een prins en die wou een prinses
Auteur: Martine Bijl
Uitgeverij: Gottmer
ISBN: 9789025759148
Voor kinderen vanaf 4 jaar.

Lees ook:Leespluim juni 2015: Er was eens een prins en die wou een prinses – Martine Bijl
Lees ook:Knibbel knabbel knuisje – Ivo de Wijs
Lees ook:Er was eens… Zeven sprookjes om zelf te lezen – Annemarie Bon
Lees ook:Internationale Dag van het Kinderboek 2016
Lees ook:Sneeuwwitje. 20 jaar later

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>