Het waterpaard

Geschreven door de auteur van Babe en al verfilmd door de makers van The chronicles of Narnia. Het waterpaard door Dick King-Smith.

De 8-jarige Kirstie vindt een geheimzinnig ei aan de Schotse kust. Ze smokkelt het stiekem mee naar huis en verstopt het samen met haar broertje Angus in de badkuip. Wanneer ze de volgende ochtend gaan kijken, zwemt er een klein zeemonster in het bad! Het is het vreemdste wezen dat ze ooit hebben gezien. Alleen Kirsties opa weet wat het monster écht is: een waterpaard! Het schattige minimonster blijkt het perfecte huisdier. Het enige probleem is… dat het steeds groter wordt! Het groeit en groeit en groeit… Hij verhuist van de badkuip naar de vijver in de tuin, dan naar een meertje in de buurt en tot slot naar het grote meer een eind verderop. En nog altijd groeit het waterpaard door… Zullen ze ooit nog een thuis vinden dat groot genoeg is?

Oorspronkelijke titel: The Waterhorse
Aantal pagina’s: 128
Leeftijdsadvies: 7+

Lees ook:Karel het kuiken – Nick Denchfield
Lees ook:Ik wil een walvis – Bette Westera en Loes Riphagen
Lees ook:De graafmachine van Muis – Lucy Cousins
Lees ook:Dag meneer, hebt u een hond? – Marjet Huiberts
Lees ook:Het goedige monster – Max Velthuijs

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Het waterpaard

  1. massie ponhaarie

    pom pam pinkie soop hassan hinkie

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>