Schetenpoeder en de NASA!

Jo Nesbo schrijft niet alleen thrillers… Dr. Proktors Schetenpoeder is zijn roffelend en donderend kinderboekendebuut!

Dr. Proktor is een krankzinnige professor. Nou ja, zo goed als. Eigenlijk is hij een oude uitvinder die wacht op zijn grote doorbraak. Als hij er samen met zijn buurmeisje Lise en haar merkwaardige vriendje Bulle in slaagt superkrachtig schetenpoeder te maken, lijkt zijn droom uiteindelijk uit te komen.

Maar de meedogenloze, zwaarlijvige tweeling Truls en Trym Thrane gooit roet in het eten. Er ontstaat een dramatische situatie, met onverwachte gevolgen: een achtervolging door het riool van Oslo, opduikende anaconda’s, en zelfs de NASA krijgt lucht van het schetenpoeder…

Een fantastisch verhaal met spanning, humor en geweldige personages. Nesbø laat zijn verbeeldingskracht de vrije loop in dit prachtige debuut voor kinderen dat aan de verhalen van Roald Dahl en Astrid Lindgren doet denken.

Jo Nesbø is in Nederland bekend van zijn literaire thrillers, waaronder De roodborst. Dr. Proktors Schetenpoeder is zijn debuut als kinderboekenschrijver. Hij maakt moeiteloos de overstap naar het schrijven voor kinderen, zonder te vervallen in versimpelde taal voor volwassenen. Zijn stijl is warm en humoristisch.

Met illustraties in kleur van Georgien Overwater.

Pagina’s: 270
Leeftijdsadvies: 7+

 

* Boeken winnen? Kijk onder de categorie winnen welke acties momenteel lopen *

Lees ook:Nationale Roald Dahl-dag 2008
Lees ook:Roald Dahl 100
Lees ook:Tweede kerstdag op tv: Pippi, Poeh, Babe, Charlie
Lees ook:Wat is jouw favoriete kinderboek?
Lees ook:ALMA-nominaties Vlaanderen en Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>