Heks Marjol – Patricia David

Heks MarjolHet derde boek in de populaire heksenreeks van Patricia David is Heks Marjol, een boek over een heksje dat op zoek is naar avontuur met grappige verhalen die kinderen zeer kunnen smaken.

Heks Marjol piekert zich suf. ‘Je bent een saaie heks!’ zei heks Deeprie. Ze heeft gelijk, denkt Marjol. Ze wil graag iets spannends doen, maar ze kan nooit wat verzinnen.

Op een nacht denkt Marjol aan iets wat Miezamplie vertelde: iets doen wat niet mag, is nooit saai. Marjol heeft vervolgens een leuk idee. ‘Ik ga naar mensenland,’ jubelt ze. ‘Ik ga op bezoek bij de kapper.’ Maar is dat nou wel zo’n goed idee? Saai wordt het alvast niet. Een voorproefje:

Vanop haar bezem zoekt Marjol een rustige straat. Ze landt, tovert haar bezem klein en stopt hem in de zak van haar jurk. Dan gaat ze op zoek naar een kapper. Een paar straten verder vindt ze er al eentje.
Bij Bragiet
Nieuwe lente, nieuw kapsel
Marjol giechelt. Er staat een dame met een roodoranje hanenkam op de poster. Dat is beslist iets voor mij, denkt de heks vrolijk. Marjol besluit zichzelf niet om te toveren in een gewone vrouw. Dan verdwijnt de hanenkam zodra ze weer heks wordt. En Marjol wil het kapsel koste wat het kost aan de andere heksen laten zien.

Titel: Heks Marjol
Auteur: Patricia David
Uitgeverij: De Eenhoorn
ISBN: 9789058389848
Voor kinderen vanaf 8 jaar.

Lees ook:Heks Teekla (In het Heksenbos 4) – Patricia David & Kristina Ruell
Lees ook:Noek, de never nooit heks – Judy Voogd
Lees ook:Heks Kweetetal – Patricia David
Lees ook:Ik kan alles lekker zelf!
Lees ook:Bloedzussen (De wilde heks 4) – Lene Kaaberbøl

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>