Spelen met prentenboeken – Anke van Boxmeer & Els van Dijck

In Spelen met prentenboeken vind je suggesties bij 22 prachtige prentenboeken van Lemniscaat. Dit zijn klassiekers zoals Ze lopen gewoon met me meeMax en de MaximonstersWoeste Willem en De Gruffalo en de nieuwste boeken zoals Kom uit die kraan!Super Uil en Feestmaal voor de koning. 

De suggesties bij deze prentenboeken variëren van taalactiviteiten, rekenactiviteiten en suggesties voor muziek en beweging tot spelletjes en creatieve opdrachten bij de verschillende boeken.

In het boek zijn compleet uitgewerkte spellencircuits voor bijvoorbeeld een juffenfeest of kinderfeest te vinden, maar ook kringactiviteiten en activiteiten die je thuis met jonge kinderen kunt doen. Een heel gevarieerd boek dus!

Het boek kun je gebruiken voor een thema in de klas. Er staan suggesties voor de aanbieding van het prentenboek in het boek. Hierna doorloop je het prentenboek in chronologische volgorde en doe je allerlei leuke, leerzame activiteiten met de kinderen die helemaal binnen het verhaal passen.

De beschrijving eindigt met een idee voor de afsluiting van het thema. Voor elk seizoen en voor de feestdagen zijn er suggesties te vinden in Spelen met prentenboeken, waardoor je het boek het hele jaar kunt gebruiken.

Titel: Spelen met prentenboeken
Auteur: Anke van Boxmeer & Els van Dijck
Uitgeverij: Lemniscaat
ISBN: 9789047708728
Voor iedereen die met jonge kinderen werkt of jonge kinderen heeft.

Lees ook:Nieuwe serie: Digitale prentenboeken met Flipboek
Lees ook:Binnen spelen – Buiten spelen omkeerboek – Marianne Busser & Ron Schröder
Lees ook:Julia Donaldson & Axel Scheffler-weken
Lees ook:Het Muizenhuis is nu bereikbaar via een app.
Lees ook:101 dingen om binnen te doen voor je 12 bent – Pat Jacobs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>