Pip en Posy en het nieuwe vriendje – Axel Scheffler

Pip en Posy en het nieuwe vriendjePip en Posy en het nieuwe vriendje is een nieuw deel in de reeks Pip en Posy van Axel Scheffler. Het is een prachtige serie met herkenbare peuterthematiek en ook dit deel heeft opnieuw een ijzersterk thema: jaloezie en leren delen.

Pip en Posy gaan samen naar het strand. Ze zoeken schelpen, graven een kuil en vangen visjes in de zee. Als Posy even een lekker dutje doet, ziet Pip dat er iemand naast hen is komen zitten.

Het is Vic, en Vic wil best met Pip spelen. Dat wil Pip ook wel! Ze hebben het grootste plezier met z’n tweetjes. Maar als Posy wakker wordt, is ze een beetje jaloers. Ze wil Pip eigenlijk niet met iemand delen. Hoe moet dat nu?

De serie Pip en Posy, die inmiddels al uit zeven boeken bestaat, gaat over de grote en kleine ups en downs in een peuterleven. In elk deel staat een ander thema centraal en de boeken zijn geschreven en getekend door Axel Scheffler (bekend van o.a. De Gruffalo).

Pip en Posy Illustratie

Titel: Pip en Posy en het nieuwe vriendje
Serie en deel: Pip en Posy 7
Auteur: Axel Scheffler
Uitgeverij: Gottmer
ISBN: 9789025765347
Voor kinderen vanaf 2 jaar.

Lees ook:Klaartje Koe & Bartje Big – Axel Scheffler
Lees ook:Kaatje Kip & Gijsje Geit – Axel Scheffler
Lees ook:Julia Donaldson & Axel Scheffler-weken
Lees ook:Eikenbosverhalen: Kleuren & Tellen – Julia Donaldson
Lees ook:Het Grote Gruffalo Doeboek – Julia Donaldson

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>