De GVR (filmeditie) – Roald Dahl

De GVR, de verfilming van het beroemde boek van Roald Dahl door Steven Spielberg, is binnenkort in de bioscoop te zien in iMax 3D. De laatste verfilming van The Big Friendly Giant stamt alweer uit 1989, dus het was zeker tijd voor een live-action monsterproductie!

Sophie woont in een weeshuis. Als ze op een nacht stiekem uit het raam kijkt, ziet ze een hele lange, dunne man. Zo groot, hij lijkt wel een reus! Dan kijkt hij haar recht aan. Hij ontvoert haar want kinderen mogen niet weten dat reuzen echt bestaan.

‘Ik zal wel opgegeten worden,’ denkt Sophie. Maar de grote reus blijkt geen gemene mensenpeuzelende kannibaal maar een Grote Vriendelijke Reus, die door een trompet dromen in kinderkamers blaast.

Hij vertelt Sophie vreselijke verhalen over de andere reuzen. Zo vreselijk dat ze samen een plan maken om te zorgen dat kindertjes voortaan weer rustig naar bed kunnen! Bekijk hieronder de Nederlandse bioscooptrailer:

Titel: De GVR
Auteur: Roald Dahl
Uitgeverij: De Fontein
ISBN: 9789026140891
Voor kinderen vanaf 8 jaar.

Lees ook:Spielberg gaat GVR verfilmen
Lees ook:Roald Dahl blijft nog altijd favoriet
Lees ook:Roald Dahl 100
Lees ook:Nationale Roald Dahl-dag 2008
Lees ook:Heintje en de minpins – Roald Dahl

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>