Knallen met de Kameleon – B.M. de Roos

Knallen met de KameleonDe Kameleon is nog steeds springlevend! Er is dan ook een nieuw deel verschenen in de best verkochte kinderserie ooit: Knallen met de Kameleon. Ook is er weer een nieuwe Kameleon-film in de maak.

Om te testen of nieuwe verhalen over de Kameleon de lezers van nu nog aanspreken, heeft Uitgeverij Kluitman een klein onderzoek gedaan met proeflezers uit de doelgroep (jongens en meisjes 10+). Hun reacties waren unaniem enthousiast en bewijzen één ding: de Kameleon is nog lang geen verleden tijd!

In Knallen met de Kameleon komen Hielke en Sietse erachter dat hun ouders bijna 25 jaar getrouwd zijn. Ze organiseren een grote verrassing. Daarnaast ontdekken ze iets tijdens een van hun vaartochten met de Kameleon.

Een schoolgenootje van de jongens woont op de camping in Lenten. Zij en haar familie blijken geen verblijfsvergunning te hebben en zitten in de problemen. Hielke en Sietse doen er alles aan om de familie te helpen.

In het Fries Museum in Leeuwarden is tot en met 31 oktober 2015 de expositie ‘Het raadsel van de zilveren vork’ te zien. Hier zijn niet alleen de handgeschreven manuscripten van H. de Roos te bewonderen, maar ook de originele illustraties van Gerard van Straaten, Harmen van Straaten, Dick Matena en Rudi Jonker. Ook is er een Kameleon-speurtocht uitgezet. Leuk voor jong en oud!

De Kameleon Illustratie

Titel: Knallen met de Kameleon
Auteur: B.M. de Roos
Uitgeverij: Kluitman
ISBN: 9789020677225
Voor kinderen vanaf 10 jaar.

Lees ook:De Kameleon: Onrust in Lenten – B.M. de Roos
Lees ook:De Kameleon: Geheimzinnige zaken in Lenten – M. de Roos
Lees ook:De Kameleon lost het op
Lees ook:Leren lezen met Kluitman: Het kleine draakje in gevaar – Sanne de Bakker
Lees ook:Superdetective Blomkwist – Astrid Lindgren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>