Dummie de Mummie en de dans van de cobra – Tosca Menten en Elly Hees

En ík wil ook naar Nieuwe York! Maashi! Maashi! Dat is deel vijf van de knotsgekke Dummie de mummie-serie.

Boekbeschrijving
Dummie gaat naar New York! Of zoals hij het zelf noemt: Nieuwe York. Bart heeft daar een expositie kunnen regelen voor dit jonge schildertalent uit Egypte en Dummie moet natuurlijk naar de opening van zijn eigen expositie. Klaas vindt zo’n grote stad helemaal niks, zeker omdat hij vliegen doodeng vindt,  maar deze kans kun je nu eenmaal niet laten lopen. Met Dummie in een gitaarkoffer reizen Klaas en Goos naar de Big Apple.

Ze verkennen de stad, totdat Dummie in het park verzeild raakt bij de training van het honkbalteam van de jonge Cobra”s. Door te bewegen volgens een oude slangendans blijkt hij niet alleen hard te kunnen slaan, maar ook keihard te kunnen gooien. Hij leert zijn dans aan de jonge Cobra’s en iedereen wordt beter. Maar één van hun tegenstanders is furieus. Hoe kan hij de Cobra’s uitschakelen? Met een echte slang misschien?

Spanning, lachen, medelijden en stank
Alle delen van Dummie zijn prima los van elkaar te lezen. Je snapt dan misschien niet helemaal hoe een mummie in een gezin van vader en zoon terecht is gekomen. Maar voor het verhaal maakt het niet uit. En Dummie is zo’n schat, een bijzonder ventje, je houdt toch wel meteen van hem. Tosca staat natuurlijk garant voor humor. Dummie in Nieuwe York leest heerlijk weg, voor je het weet is het verhaal alweer bijna voorbij. Maar eerst wordt het dan nog super spannend. Dummie mag natuurlijk niet als mummie ontdekt worden. En het lijkt in dit deel helemaal mis te gaan.

Af en toe ook neus optrekken hoor. En blij zijn dat er geen geurboeken zijn. Want als Dummie te lang in hetzelfde verband zit, gaat het stinken. Naar dooie muizen, een muizenkerkhof zelfs. Gelukkig biedt toiletspray uitkomst. Die hebben ze dus altijd in hun tas zitten.

Titel: Dummie de Mummie en de dans van de cobra
Auteur: Tosca Menten
Illustraties: Elly Hees
Uitgeverij: Van Goor
ISBN: 9789000327089
Vanaf ongeveer zeven a acht jaar

Lees ook:Maashi! Maashi! Dummie heeft zijn eigen lied!
Lees ook:Dummie de mummie en het geheim van Toemsa (Dummie de mummie 9) – Tosca Menten
Lees ook:Dummie de mummie met Dummy’s in de bus
Lees ook:Dummie de mummie en de drums van Massoeba (Dummie de mummie 7) – Tosca Menten
Lees ook:Dummie de mummie en de smaragd van de Nijl (Dummie de mummie 8) – Tosca Menten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>