Dummie de mummie en de smaragd van de Nijl (Dummie de mummie 8) – Tosca Menten

Dummie de mummie en de smaragd van de Nijl is een spannend reisverhaal met een onverwachte ontdekking. Het is alweer het achtste deel in de succesvolle serie Dummie de mummie van Tosca Menten en Elly Hees.

Dummie doet namens Klaas stiekem mee met een pizzawedstrijd. Als Klaas wint met zijn oer-Hollandse broccolipizza, is hij natuurlijk apetrots, tót blijkt dat er een reis naar Rome aan de winst vastzit. Dummie is niet meer tegen te houden en natuurlijk vertrekken Klaas, Goos en Dummie naar Rome.

In Rome bezoeken ze alle Romeinse hoogtepunten, daarbij geholpen door de kleine, trotse Rafael, zoon van de pizzabakker. Die vertelt hen vol vuur over alle geheimen uit de Oudheid. Over ondergrondse gangen. En over keizer Nero, die het liefst naar de gladiatorenspelen keek door een enorme, geslepen, koninklijke smaragd… uit Egypte! Opeens is Dummie door het dolle heen.

Die koninklijke smaragd kan zomaar de steen zijn die hij ooit aan zijn moeder heeft gegeven op het feest voor de Nijl. Aangewakkerd door Rafael begint Dummie een koppige zoektocht naar die geheimzinnige steen.

Titel: Dummie de mummie en de smaragd van de Nijl
Serie en deel: Dummie de mummie 8
Auteur: Tosca Menten
Uitgeverij: Van Goor
ISBN: 9789000346875
Voor kinderen vanaf 10 jaar.

Lees ook:Maashi! Maashi! Dummie heeft zijn eigen lied!
Lees ook:Dummie de mummie en de drums van Massoeba (Dummie de mummie 7) – Tosca Menten
Lees ook:Dummie de mummie en het geheim van Toemsa (Dummie de mummie 9) – Tosca Menten
Lees ook:Dummie de mummie en het masker van Sebek-Ra – Tosca Menten en Elly van Hees
Lees ook:Dummie de mummie met Dummy’s in de bus

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>