Komt jouw boek tot leven?

Als je op zoek bent naar een leuke activiteit in de voorjaarsvakantie ga dan naar het Kinderboekenmuseum. Die staat dan helemaal in het teken van theater. Niet alleen zijn er mooie voorstellingen, kinderen kunnen ook zelf theater maken!

Kinderboeken komen tot leven tijdens de voorjaarsvakantie. Van zondag 19 februari tot en met vrijdag 2 maart staat het Kinderboekenmuseum in het teken van theater.
Samen met een theaterdocent draait je kind met anderen in een handomdraai een echte voorstelling in elkaar. Die ze natuurlijk ook gelijk opvoeren. Werkt je kleine liever achter de schermen? Dat kan gelukkig ook. Hij of zij bouwt dan een minidecor bij zijn of haar eigen verhaal. 

Koningen, boze heksen, Woeste Willem en Annie M.G. Schmidt
Diverse theatermakers brengen de mooiste verhalen naar het Verhalentheater van het Kinderboekenmuseum. Voor de kleintjes vanaf vier jaar speelt Peter Faber op zondag 19 februari de voorstelling  ’Misschien wel echt gebeurd’ Met een greep uit de leukste sprookjes Annie M.G. Schmidt.

Ook vanaf vier jaar een voorstelling van Harro van Lien (26 februari) over “Woeste Willem.” Het gaat over stoer doen, bang zijn en over vriendschappen die je niet aan ziet komen.

Kees Sijbrandij zet zijn tanden in ‘De boze heks.’ Meestal heeft ze een verschrikkelijk humeur. Dan rent ze razend en tierend door het bos en tovert ieder dier om dat ze op haar weg tegenkomt. Op een dag verzinnen de dieren een list om de heks voor een tijdje het bos uit te krijgen. Maar wanneer ze eenmaal is verdwenen, vervelen ze zich al snel. Het is gewoon saai zonder heks… De voorstelling is voor kinderen vanaf zes jaar en te zien op woensdag 22 februari.

De klassieker ‘Koning van Katoren.’ in een voorstelling van Eric Borrias voor kinderen . vanaf zeven jaarAls de oude koning sterft, wordt Stach geboren. Hij wil de nieuwe koning worden. Dat laten de zure ministers niet zomaar gebeuren; Stach moet zeven haast onmogelijke opdrachten vervullen voor hij koning kan worden. Ontdek hoe dit afloopt in de spannende voorstelling.

Andere activiteiten
Je kind kan verschillende workshops volgen en speciaal voor BSO’s heeft het museum aantrekkelijk geprijsde programma’s georganiseerd.

Meer weten?
Kaarten voor de voorstellingen (hiervoor geldt een toeslag van  € 2,50) kunnen gereserveerd worden via [email protected]. Vermeld in de mail je naam en het aantal volwassenen en kinderen waarmee je de voorstelling wilt bezoeken.
Bron: Nieuwsbrief van het Kinderboekenmuseum

Lees ook:Kom je dansen, boze heks? – Hanna Kraan
Lees ook:Twee premières in het theater
Lees ook:Ook Koning van Katoren wordt verfilmd
Lees ook:Poëzieweek 2015 van start
Lees ook:Wie is er bang voor de boze heks? – Jonas Boets

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>