Twee premières in het theater

Afgelopen weekend is de voorstelling Kikker en zijn vriendjes (Max Velthuijs) in première gegaan. En daarnaast ook de dansvoorstelling Alice (Lewis Carroll).

De voorstelling Kikker en zijn vriendjes is gebaseerd op de prentenboekjes van de in 2005 overleden Max Velthuijs en is het derde avontuur van Kikker dat in het theater te zien is. De eerste voorstelling Kikker kreeg in 2003 een John Kraaijkamp Musical Award en heeft getoerd door de Verenigde Staten en Canada. Voor de voorstelling Kikker en zijn vriendjes zijn de boekjes Kikker vindt een vriendje, Kikker in de wind en Kikker vindt een schat gebruikt als uitgangspunt.
Vanaf 7 februari t/m 10 mei 2009. Meer informatie over de voorstelling: Theater Terra.

De dansvoorstelling over de reis door de droomwereld van Alice in Wonderland is gebaseerd op de avonturen van Alice van Lewis Carroll. Op haar bizarre tocht door het fantasierijke ­landschap van haar eigen droomwereld komt zij allerlei personages tegen die ze eigenlijk niet had willen ontmoeten. Wat groeit is haar verlangen om naar huis te gaan.
Van 7 februari t/m 17 mei 2009. Meer informatie en speellijst: De Stilte.

[Bron: Leesplein]

Lees ook:Alice in Wonderland
Lees ook:Het echte sprookje van Alice in Wonderland – Lewis Carroll
Lees ook:Alice in Wonderland – Rébecca Dautremer
Lees ook:Alice in Wonderland & Alice in Spiegelland – Lewis Carroll & Tony Ross
Lees ook:Kikkertiendaagse

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>