Leespluim januari: Sneeuwwitje breit een monster – Annemarie van Haeringen

De KIDDO Leespluim van januari 2015 gaat naar Sneeuwwitje breit een monster van Annemarie van Haeringen. Het prentenboek verscheen in november 2014 en gaat over een geit met de sprookjesnaam Sneeuwwitje. Zij breit sokken voor iedereen die ze kent, maar ze wil nu eens iets anders breien dan sokken.

Er springen zeven geitjes van haar pennen, die vrolijk rond beginnen te springen. Maar wanneer mevrouw Schaap bij Sneeuwwitje op bezoek komt, kan ze zich minder goed concentreren op het breien. Mevrouw Schaap denkt ook veel beter te kunnen breien dan Sneeuwwitje. Op een gegeven moment weet de geit niet meer wat ze eigenlijk aan het breien is. En dan, plotseling, springt er een wolf van haar pennen en verslindt mevrouw Schaap met huid en haar.

Sneeuwwitje springt vervolgens maar snel in de wolkast en breit snel verder. Nu springt er een gebreide tijger uit de kast en die verslindt de wolf met huid en haar. Maar de tijger wil vervolgens ook beginnen aan Sneeuwwitje. De geit zal dus snel een list moeten verzinnen…

Dus ze breit een meesterwerk: een monster. Het monster eet de tijger op en meteen daarna haalt Sneeuwwitje haar breiwerk uit elkaar. Eerst het monster, dan de tijger, vervolgens de wolf, en ten slotte komt mevrouw Schaap weer tevoorschijn. Zij is nu heel erg onder de indruk van de breikunsten van de geit, maar staat nog wel na te bibberen van de schrik. Maar Sneeuwwitje breit ondertussen gewoon weer verder. Ze is nu van plan om gras te breien, maar de lezer ziet al dat het weer een gevaarlijk roofdier gaat worden.

“Wat een fantasie, wat een spanning en wat een humor!”, valt te lezen op de site van de KIDDO Leespluim. Volgens Bas Malieveld, die een recensie schreef voor de krant Trouw, is het prentenboek van Annemarie van Haeringen “als altijd soepel getekend en mooi van compositie en kleur”. Hij geeft echter de voorkeur aan van Haeringen’s Coco of het kleine zwarte jurkje, maar benadrukt dat Sneeuwwitje breit een monster toegankelijker is voor kleuters.

Titel: Sneeuwwitje breit een monster
Auteur: Annemarie van Haeringen
Uitgeverij: Leopold B.V.
ISBN: 9789025866600
Voor kinderen van 3 tot 6 jaar.

Lees ook:Eén monster te veel – Annemarie van Haeringen
Lees ook:Klassieker: Beer is op Vlinder – Annemarie van Haeringen
Lees ook:Ossip en de onverwachte reis – Annemarie van Haeringen
Lees ook:Ben je bang in het bos, Grote Wolf? – Jan De Kinder
Lees ook:Schaap met laarsjes – Maritgen Matter

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>