Schaap met laarsjes – Maritgen Matter

Schaap met laarsjes, een smakelijk voorleesverhaal over een hongerige wolf en een kinderlijk naïef schaap, is een boekje van Maritgen Matter met tekeningen van Jan Jutte.

Op een koude winteravond belandt hongerige Wolf bij een eenzame boerderij waar hij Schaap ontmoet. Op slinkse wijze weet hij Schaap mee naar buiten te lokken, waar hij dat lekkere hapje in alle rust kan verorberen. Maar Schaap is zo onweerstaanbaar vriendelijk dat Wolf begint te twijfelen…

Het boek met een humoristisch verhaal over een onwaarschijnlijke vriendschap werd vertaald naar o.a. het Duits, Engels, Frans en Spaans en werd onder meer bekroond met een Zilveren Griffel en de Duitse Jeugdliteratuurprijs.

“De kwestie is deze. Wij gaan samen iets gezelligs doen. Nu meteen. Namelijk sleetje rijden. Nou?” Schaap keek hem met ronde ogen aan. “En je honger dan?” “Ach, dat zijn onbelangrijke zaken,” zei Wolf, en hij probeerde zijn knorrende maag met gekuch te overstemmen. “Daar gaat het niet om in het leven. Ervaringen, daar gaat het om. Dat wilde ik u laten zien, vannacht.”

Titel: Schaap met laarsjes
Auteur: Maritgen Matter
Uitgeverij: Querido Kinderboek
ISBN: 9789045118826
Voor kinderen vanaf 6 jaar.

Lees ook:De hongerige trol – Elli Woollard
Lees ook:Het woeste boek van Wolf en Hond – Sylvia Vanden Heede
Lees ook:Krokodil heeft honger – Aurélia Higuet
Lees ook:Virginia Wolf – Kyo Maclear
Lees ook:De Ronde van Varken – Brigitte Minne

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>