Dummie de mummie favoriet van de Senaat

Op 29 juni werd de Prijs van de Nederlandse Kinderjury 2011 uitgereikt. Vanwege het vijfjarig jubileum van de Senaat werd dit jaar voor het eerst de Pluim van de Senaat uitgereikt. Deze prijs, de favoriete keuze van de Senaatsleden, werd in de categorie 10 tot en met 12 jaar gewonnen door Dummie de mummie en de tombe van Achnetoet van Tosca Menten.

Het juryrapport:
De Senaat vindt dit boek erg grappig. De manier waarop Dummie praat, de plaatjes in het boek, sommige Senaatsleden hebben dubbel gelegen van het lachen. Ook is het verhaal erg spannend: gaat het wel goed aflopen? Spanning en humor zijn de twee grootste pluspunten van het boek. [...] Hoewel dit boek misschien iets minder bekend is dan de andere genomineerde boeken, vinden de Senaatsleden dit een echte aanrader. Vanwege de grapjes, de vele plaatjes en de bijzondere fantasie. Zoals één van de Senaatsleden het verwoordde: voor een boekenwurm is dit boek een taart met een smaakje. Een heel erg lekker smaakje nog wel.

[Bron: Persbericht Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum]

Lees ook:Prijs Kinderjury opnieuw gewonnen door Geronimo Stilton en Francine Oomen
Lees ook:De Nederlandse Kinderjury 2009 van start
Lees ook:Winnaars Prijs van de Nederlandse Kinderjury 2016
Lees ook:Deze tien boeken maken kans op de Prijs van de Nederlandse Kinderjury 2013
Lees ook:Maashi! Maashi! Dummie heeft zijn eigen lied!

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Dummie de mummie favoriet van de Senaat

  1. Buy cialis

    an het lachen. Ook is het verhaal erg spannend: gaat het wel goed aflopen? Spanning en humor zijn de twee grootste pluspunten van het boek.

      /   Reply  / 
  2. xlpharmacy

    Het leukste moment van het boek vond Shirley toen Dummie werd ontvoerd en geen verband meer om had. ‘Zijn nek en armen waren heel dun en zwart, daaroverheen zat alleen een rafelige huid.’ Tijdens de prijsuitreiking zat Shirley bij Tosca Menten aan tafel. ‘Ze had Dummie meegenomen, hij had zijn scarabee niet om, dus hij was dood en kon niet meepraten.’

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>